Hrvatski dugometražni i kratkometražni filmovi na festivalu u Tallinu

Vijesti

Natrag na Vijesti

Hrvatski dugometražni i kratkometražni filmovi na festivalu u Tallinu

Foto:

Na 22. izdanju “Black Nights” filmskog festivala u Tallinu, koji se u glavnom gradu Estonije održava sve do 2. prosinca, prikazuje se niz hrvatskih filmova i manjinskih koprodukcija.

U jednom od službenih natjecateljskih programa - Just Film - natječe se i F20 u režiji Arsena Antona Ostojića. Riječ je o programu filmova za mlade u kojem je, uz ovaj, još 11 naslova. Film su producirali Arsen A. Ostojić i Hrvoje Vajić te kuća Filmosaurus Rex. Glavne uloge nose Romina Tonković i Filip Mayer, scenarij je napisao Hrvoje Sadarić, a snimatelj je Slobodan Trninić.

Osim ovog hrvatskog filma, na festivalu će se prikazati i tri manjinske hrvatske koprodukcije. Tako će se u programu u sklopu kojeg se svojim prvim filmovima predstavljaju mladi i obećavajući" redatelji "natjecati" i dva dugometražna igrana naslova: Izbrisana redatelja Mihe Mazzinija (hrvatski koproducent je Kinorama) i Lifeboat (hrvatski koproducent je MP filmska produkcija).Dišući u mramor redateljice Giedrė Beinoriūtė, nastao u litavsko-latvijsko-hrvatskoj koprodukciji (hrvatski koproducenti su Matija Radeljak, Aning Film te Augustin Koprić, Udruga Avis Rara Studio) prikazuje se u natjecateljskom programu baltičkih filmova.

Uz navedene dugometražne filmove, u raznim sekcijama posebnog programa posvećenog kratkometražnim filmovima pod nazivom "PÖFF Shorts" prikazat će se čak šest domaćih naslova. U natjecateljskom programu su tri filma: igrani Lieber Augustin u režijiMiroslava Terzićate animirani Biciklisti Veljka PopovićaiDemonstracija briljantnosti u 4 čina redatelja Lucije MrzljakiMortena Tšinakova.

Biciklisti se, uz igraniLoveboxkoji je režiraoIvan Turković-Krnjak,prikazuju i u nenatjecateljskoj sekciji nazvanoj "Late Night Love", a osim ta dva naslova gledatelji će u Tallinu moći pogledati animirani ProcesLucije Bužančić te film„Stranac“ u mojoj glaviPetre Balekić.

“Black Nights” je najvažniji filmski festival na Baltiku. U sklopu festivala ove će se godine ukupno prikazati više od 250 dugometražnih i više od 300 kratkometražnih te animiranih ostvarenja.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!