Google Pay dostupan u Hrvatskoj

Vijesti

Natrag na Vijesti

Google Pay dostupan u Hrvatskoj

Foto:

Zagreb, 1. kolovoza 2018. – Google je u Hrvatskoj predstavio uslugu Google Pay, jednostavan i siguran način plaćanja u trgovinama i prilikom online kupovine. Hrvatska je prva zemlja u regiji Adriatic u kojoj je Google predstavio ovu uslugu u partnerstvu s Privrednom bankom Zagreb (PBZ).

Usluga Google Pay dostupna je diljem Hrvatske na prodajnim mjestima koja podržavaju beskontaktno plaćanje, na svim platformama Googlea, za online plaćanja kao i putem aplikacija na kojima je vidljiva oznaka Pay with Google.

Da bi koristili ovu metodu plaćanja, potrebno je preuzeti aplikaciju Google Pay s Google Play trgovine i dodati Visa Inspire debitnu karticu Privredne banke Zagreb. U trgovini samo „probudite“ pametni telefon i prislonite ga na terminal za beskontaktno plaćanje. Za transakcije iznad 100 kuna kao dodatnu sigurnosnu mjeru morate otključati mobilni uređaj. Usluga Google Pay integrirana je u sve proizvode Google, omogućujući jednostavniju kupnju filmova, knjiga i aplikacija kao i izlistavanje svih kupnji na jednom mjestu. Također, usluga omogućuje spremanje vaučera, kartica vjernosti te poklon kartica i njihovo korištenje prilikom plaćanja.

Prilikom dizajniranja usluge Google Pay velika pažnja posvećena je sigurnosti. Uz standardne sigurnosne mjere koje pruža banka, korisnik dobiva dodatnu razinu zaštite. Prilikom plaćanja u trgovini umjesto stvarnog broja kreditne kartice usluga Google Pay dijeli virtualni broj računa i jedinstveni kod koji se mijenja sa svakom transakcijom. Također, u slučaju da je telefon ukraden ili izgubljen, korisnik može zahvaljujući funkciji „Find my device“ zaključati telefon, gdje god se nalazili, osigurati ga novom zaporkom ili s njega, čak, izbrisati sve osobne podatke. Međutim, nema potrebe za deaktivacijom same kartice jer podaci nisu pohranjeni na uređaju, što ovu uslugu plaćanja čini sigurnijom od plaćanja plastičnom karticom.

„Zadovoljstvo nam je što je Privredna banka Zagreb prva banka u Hrvatskoj koja će svojim klijentima omogućiti uslugu Google Pay. Usluga je dostupna svim klijentima PBZ-a, korisnicima pametnih telefona koje pokreće operativni sustav Android 5.0 Lollipop ili noviji, kao i korisnicima debitne kartice Visa Inspire putem nove aplikacije za PBZ mobilno bankarstvo ili aplikacije Google Pay. Zahvaljujući partnerstvu s Googleom, PBZ potvrđuje ulogu predvodnika u inovativnim rješenjima na financijskom tržištu,“ izjavio je predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, Dinko Lucić.

Osim u Hrvatskoj, usluga Google Pay dostupna je u još 19 zemalja: Australiji, Belgiji, Brazilu, Češkoj, Hong Kongu, Irskoj, Japanu, Kanadi, Novom Zelandu, Njemačkoj, Poljskoj, Rusiji, SAD-u, Singapuru, Slovačkoj, Španjolskoj, Tajvanu, Ukrajini i UK-u.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!