Devetu godinu za redom u Pakracu Slavonski Banovac – najsadržajniji turistički, gastro, gospodarski sajam kontinentalne Hrvatske

Vijesti

Natrag na Vijesti

Devetu godinu za redom u Pakracu Slavonski Banovac – najsadržajniji turistički, gastro, gospodarski sajam kontinentalne Hrvatske

Foto:

Nigdje jesen nije tako bogato prožeta bojama prirodnih ljepota, ali i gastro turističkim sadržajima kao što je to u gradu Pakracu u vremenu održavanja sajma Slavonski banovac. Ovaj daleko poznati sajam danas objedinjuje najbolje iz Zapadne Slavonije (ali i šire) nudeći svim posjetiteljima užitak brojnih sadržaja vezanih uz turizam, gastronomiju, tradicijske obrte i gospodarstvo parkačkog kraja.

Prošetajte se gradom pokraj šarenih izlagača, namignite lijepim snašama u izvornim nošnjama, upijte mirise domaće kuhinje i zapjevate zajedno s kulturno umjetničkim društvima! Uživajte u ponudi rukotvorina, slastica i domaćeg jela i pića. Doživite Pakrac kroz moderan prikaz tradicije i povijesti!

Znate li da Pakrac ima svoju povijest sajmovanja i da je dugo kroz povijest bio prepoznat kao vrlo živo Trgovište, mjesto susreta različitost i razmjene?

Jeste li znali da se upravo u Pakracu po prvi puta na našim prostorima započeo kovati novac pod imenom banovac?

Zato na sajmu možete susresti kovača novca iz srednjeg vijeka i dvorsku plemkinju u svakodnevnoj šetnji, ali i viteza templara kako budnim okom pazi na kovača i svoje Banovce.

Za sve posjetitelje i ljubitelje povijesti bit će otvoreni i muzeji – Muzej Grada Pakraca i Muzej vojne i ratne povijesti, gdje možete uz stručno vodstvo doznati više o bogatoj povijesti ovog kraja! Dah prošlih vremena osjetiti ćete i zahvaljujući održavanju srednjevjekovne viteške borbe „Bitka za kovnicu novca“, koju će upriličiti članovi „Reda vitezova Ružice grada“ iz Orahovice.

Za žeđ ne brinite! Na nekoliko točaka možete pronaći osvježenje i odmor, a ako hoćete posebno osvježenje – tu vam preporučujemo vodu s pakračke česme – prema legendi, tko se te vode napije ostaje zauvijek u Pakracu.

Za one koji žele vidjeti kako izgledaju slavonske planine, nudi se i mogućnost boravka, razgledavanja te noćenja i na 655m nadmorske visine u smještajnom objektu planinarskog doma Omanovac.

Slavonski banovaciznimna je manifesracija na kojoj u punini svih čula možete doživjeti rapsodiju boja okusa i mirisa u Pakracu, upoznati tradicionalnu kuhinju zapadne Slavonije, otkriti zašto je danas Pakrac među prvim gradovima u Hrvatskoj po razvoju poduzetništva, ali i kontinentalnog turizma.

Slavonski banovacsredišnji je sajam kontinentalne Hrvatske na kojemu se sljubljuju beskrajni potencijali ovog dijela jugoistočne Europe, kroz promociju turističke ponude, gastro blaga, autohtonih proizvoda, starih zanata i obrta te svih tradicionalnih vrijednosti koje ovaj dio naše zemlje čine atraktivnima.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!