IZVRSNA ENERGIJA ASJE PETERSEN RAZBUDILA VJEŽBAČE NA LOVRJENCU AKTIVNA HRVATSKA NASTAVLJA EDUKACIJU I VJEŽBANJA

Vijesti

Natrag na Vijesti

IZVRSNA ENERGIJA ASJE PETERSEN RAZBUDILA VJEŽBAČE NA LOVRJENCU AKTIVNA HRVATSKA NASTAVLJA EDUKACIJU I VJEŽBANJA

Foto:

Vrućina lipanjskog ljetnog dana nije spriječila brojne vježbače koji su se odzvali pozivu projekta Aktivna Hrvatska i do posljednjeg mjesta ispunili dubrovačku tvrđavu Lovrjenac. Jedna od najpoznatijih trenerica pilatesa Asja Petersen po prvi je puta održala Fokus point trening kojim je educirala i osvještavala sve generacije koje su s velikim zanimanjem pratili sve upute i izvrsno odradili trening. Brojni elementi treninga usvajani su s veseljem, a Dubrovnik je na taj način po peti puta zaredom uputio poruku o važnosti redovite i svakodnevne tjelesne aktivnosti koju promovira ovaj projekt koji se održao u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Turističkom zajednicom Grada te Brilliant Events.

Aktivna Hrvatska i ove se godine odražava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar- Kitarović. Nju je u Dubrovniku predstavljao osobni izaslanik, jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista i osvajač zlatne olimpijske medalje Paulo Obradović koji je poručio: "Čast mi je predstavljati Predsjednicu, koja i sama podržava aktivan način života te zagovara redovitu tjelesnu aktivnost kao temelj tjelesnog i mentalnog zdravlja. Velika je stvar već se i u ovoliko velikom broju okupiti na Lovrjencu, doći do ovdje već je naporan trening. Zdravlje je na prvom mjestu, a da bismo bili zdravi moramo se baviti sportom!""

Asja Petersen koja treću godinu educira i podučava sve dobrobiti pilatesa, ovog je puta istaknula: ""Odradili smo funkcionalni trening s naglaskom na zdravlje, poboljšanje kondicije, mobilnost zglobova i fleksibilnost mišića. Ovim treningom ne radi se samo jedna mišićna skupina, već se vježba tijelo u cjelini. Takav način vježbanja sada je trend u svijetu, a pokazao se kao najefikasnija vrsta treninga. Kako često nemamo vremena, ovaj tip treninga u najkraćem vremenu daje najbolje rezultate!""

Uz stručne partnere projekta Kineziološki fakultet iz Zagreba, Biotrening i Definiciju hrane, partner projekta Aktivna Hrvatska liječnička komora vrlo aktivno educira građane diljem Hrvatske u sklopu projekta. Dr. Iva Pejnović Franelić na ljetnom je vježbanju istaknula: ""Tijekom vrućina potrebno se pridržavati preporuka kako bi spriječili moguće negativne posljedice po zdravlje, a odnose se i na vrijeme kada smo tjelesno aktivni. Zaštitite se od sunca, odjenite laganu odjeću svijetlih boja. Izbjegavajte najtopliji dio dana, potražite sjenovita mjesta, pijte dovoljno tekućine i to prije nego osjetite žeđ. Birajte vodu, bezalkoholne i napitke bez kofeina, šećera. Za obroke odaberite voće, povrće, juhe koje će nadomjestiti izgubljene elektrolite, minerale i vitamine. Ukoliko imate zdravstvenih tegoba, a namjeravate vježbati, posavjetujte se s liječnikom!""

Aktivna Hrvatska nastavlja se u nedjelju, 2. srpnja na Pozdravu Suncu u Zadru u 10 sati, a veliko finale šeste sezone održat će se u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića u subotu, 9. rujna u 10 sati. Nakon treninga svi vježbači dobili su HEP majice za vježbanje, NIVEA paket proizvoda za njegu tijela, a za osvježenje bočicu Mg Mivela - vode vašeg srca. OTP banka poklonila je šilterice i lopte. Vježbači su probali zalogaj Omegola. Posebno iznenađenje pripremio je Decathlon, u čijoj sportskoj opremi vježba tim Aktivne Hrvatske. Vježbači su dobili časopise Men"s Health, Lijepa&Aktivna, kao i primjerak Jutarnjeg lista i Vite. Partner projekta je Falkensteiner hotel&spa Iadera u Petrčanima.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!