Ježevoj kući nagrada u Annecyju

Vijesti

Natrag na Vijesti

Ježevoj kući nagrada u Annecyju

Foto:

Ježeva kuća nastavlja svoj slavljenički niz. Na jednom od najprestižnijih svjetskih festivala animiranog filma koji je sinoć završen u francuskom Annecyju kratkometražna basna Eve Cvijanović osvojila je nagradu za najbolji film u kategoriji Young Audience (Jeune public) koju čine filmovi prikladni za djecu iz natjecateljskog programa. Kao posebno priznanje dodijeljuje ju osmeročlani dječji žiri sastavljen od četiri predstavnika Annecyjevog studija za animaciju za djecu te četiri malena gosta iz jedne svjetske organizacije, ove se godine radilo o predstavnicima švicarskog festivala Animatou. Dodjela posebnih nagrada održana je u petak, 16. lipnja u gradskoj vijećnici uz prisustvo gradonačelnika Annecyja Jean-Luca Rigauta, dok je dodjela nagrada u glavnim kategorijama održana sinoć na svečanosti zatvaranja u festivalskom centru Bonlieu.

Ove je godine na Annecy bilo prijavljeno više od 2.800 naslova iz 95 zemalja, a u službenu konkurenciju kratkometražnih filmova osim Ježeve kuće bile su uvrštene još tri hrvatske koprodukcije:Manivald redateljice Chintis Lundgren,AerodromMichaele Müller i Noćna pticau režiji Špele Čadež.

Ježeva kuća premijerno je prikazana na ovogodišnjem Berlinaleu gdje je osvojila posebno priznanje u kategoriji Generation Kplus, a na Animafestu u Zagrebu film je osvojio nagradu publike i posebno priznanje žirija. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Festival u Annecyju jedan je od najstarijih i najvažnijih festivala animiranog filma koji svake godine okupi tisuće profesionalaca iz svijeta animacije.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!