U Zagrebu održan međunarodni skup poslovnog umrežavanja potencijalnih korisnika programa Obzor 2020.

Vijesti

Natrag na Vijesti

U Zagrebu održan međunarodni skup poslovnog umrežavanja potencijalnih korisnika programa Obzor 2020.

Foto:

Zagreb, 19. siječnja 2017. – Međunarodni događaj Horizon 2020 European Health Brokerage Event – Zagreb 2017 održan je prvi put u Zagrebu u nazočnosti oko 160 sudionika iz više od 20 zemalja svijeta. Namijenjen je poslovnom umrežavanju potencijalnih prijavitelja EU projekata u sklopu programa Obzor 2020. u području Zdravlje, demografske promjene i kvaliteta života. Predstavnici malih i srednjih poduzeća te visokih učilišta imali su priliku upoznati se s mogućnostima programa Obzor 2020. i predstaviti svoje ideje. Održano je i više od 300 bilateralnih sastanaka na kojima su sudionici imali priliku pronaći potencijalne partnere.

Otvarajući konferenciju državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja doc. dr. sc. Matko Glunčić naglasio je da su istraživanja i inovacije temelj napretka svake države. Posljednjih godina Europa je suočena s brojnim izazovima poput migracija i financijskih kriza. Istodobno populacija stari, a troškovi zdravstvene skrbi se povećavaju, upozorio je i dodao da se Europa uspješnim svladavanjem izazova treba nametnuti kao primjer ostalima. Potrebna su, rekao je, pametna rješenja, a mogućnosti za financiranje projekata kojima je cilj iznalaženje tih pametnih rješenja leže u programu Obzor 2020., rekao je doc. dr. sc. Glunčić.

Očekuje se da će Horizon 2020 European Health Brokerage Event – Zagreb 2017 pozitivno utjecati na uspješnost Hrvatske u programu Obzor 2020. te dodatno potaknuti hrvatske znanstvenike, poduzetnike i inovatore na sudjelovanje u EU natječajima kako bi financirali svoje inovativne ideje.

Hrvatska je do kraja rujna 2016. povukla gotovo 29 milijuna eura za financiranje 132 EU projekta kroz natječaje u programu Obzor 2020. U području Zdravlje, demografske promjene i kvaliteta života financira se deset EU projekata u kojima sudjeluju hrvatski partneri, a dodijeljeno im je ukupno 2,138,686 eura.

Horizon 2020 European Health Brokerage Event – Zagreb 2017 održan je pod pokroviteljstvom Obzor 2020. projekta Health NCP Net 2.0 i Europske poduzetničke mreže (EEN) u suorganizaciji Agencije za mobilnost i programe EU i agencije HAMAG-BICRO te Step-RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!