S rekordnih 500 sudionika počela konferencija Advanced Technology Days 12

Vijesti

Natrag na Vijesti

S rekordnih 500 sudionika počela konferencija Advanced Technology Days 12

Foto:

ZAGREB, 16. studeni 2016. – Konferencija Advanced Technology Days 12 počela je danas u zagrebačkom Hypo centru gdje je okupila najveći broj sudionika do sada, čak 500, što je 25% više nego prošle godine. Konferencija ove godine predstavlja brojne stručne predavače, među kojima je i 13 stranih predavača, fokusirana je na cloud tehnologije i digitalnu transformaciju te donosi novosti unutar Windows 10, Windows Servera 2016 i System Centra 2016 te sigurnosti podataka u oblaku.

Na početku konferencije, u uvodnom je govoru Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska i Bosna i Hercegovina istaknuo kako Microsoft aktivno sudjeluje u lokalnoj zajednici te pomaže svojim partnerima koji prodaju cloud, njih čak 280, da svoja rješenja bazirana na Microsoft cloud tehnologijama prodaju diljem svijeta te je naglasio i važnost usavršavanja: “Za IT inženjere izuzetno je važno da redovito stječu nova znanja i vještine jer će, uz poznavanje tehnologije, sve više morati poznavati i poslovne procese kako bi svojim tehničkim vještinama mogli stvarati inovacije.”

Tomislav Tipurić, direktor Konferencije, u pozdravnom je govoru rekao: „ATD svojom 12-tom inkarnacijom ulazi u drugo desetljeće postojanja (jedne smo godine imali dvije konferencije). Prošle smo godine rapidno narasli na 400 sudionika, ove se godine ta brojka popela i iznad 500. Obzirom na to da Konferencija traje dva dana, po mnogim mjerilima postajemo najveći zagrebački tehnološki događaj i mjesto gdje se mogu čuti najsvježije novosti iz svijeta tehnologije, koje sada obuhvaćaju i cijeli jedan niz ne-Microsoftovih priča, primarno vezanih uz računarstvo u oblaku. Dugoročno gledano, želimo postati centralno mjesto na kojem će IT inženjeri svih profila kao i marketinški stručnjaci crpiti inspiraciju za nove projekte kako bi transformirali svoje organizacije u eri digitalizacije“ te je također istaknuo kako tehnologije otvorenog koda danas imaju ogroman značaj u Microsoftovom cloud svijetu. „To potvrđuju i objave posljednjih tjedana u vidu platformskog rješenja Azure App Services koje sada uz svoju Windows osnovu ima i jednako vrijednu Linux varijantu, čime smo omogućili da razvojni inženjeri svih profila i tehnologija iskoriste maksimalnu skalabilnost, pouzdanost i rapidan razvoj koji nudi Microsoftova cloud platforma.”


Nakon uvodnih govora, uslijedile su demo prezentacije. Bartolomiej Zass, Azure Technology Solution Professional u Microsoftu, pokazao je demo na Azure Linux Web Apps servisu koji je trenutačno u public previewu, dok je Ilija Ranogajec, Cloud sistem inženjer u Combisu, predstavio nadolazeći servis unutar već dobro poznatog Operations Management Suitea koji automatski otkriva aplikacijske komponente na Windows i Linux sustavima te mapira komunikaciju između povezanih servisa.

Igor Pavleković iz Microsofta predstavio je komunikaciju pomoću Microsoft Teamsa, najnovijeg alata za povećanje produktivnosti i kolaboracije u okruženju baziranom na instant komunikaciji u programima Office365, te u Visual Studio Teams Services. Petra Čiček iz Microsofta govorila je istraživanju o poslovnom utjecaju implementacije zrele podatkovne strategije na tvrtke te o tome kako Microsoft može pomoći u prihvaćanju kulture digitalne transformacije.

U drugom dijelu Konferencije predavanje će danas održati i Andy Wigley iz Microsofta koji će govoriti o razvijanju Windows aplikacija te Vedran Vučetić iz tvrtke SPAN koji će govoriti o važnosti kontejnera za developere. Niko Dukić iz Microsofta otvara sutrašnji dan s predavanjem o novoj eri pohrane podataka, odnosno Hybrid cloud storage tehnologiji.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!