Čak 58% ispitanika pristalo bi na plaćenu edukaciju pod uvjetom da ih poslodavac veže ugovorom

Vijesti

Natrag na Vijesti

Čak 58% ispitanika pristalo bi na plaćenu edukaciju pod uvjetom da ih poslodavac veže ugovorom

Foto:

Većina zaposlenika priželjkuje poslodavce koji će im platiti edukaciju. No, bi li pristali na takvu opciju uz uvjet da duži vremenski period moraju ostati zaposlenici tvrtke MojPosao je istražio u anketi provedenoj na 3000 ispitanika.

Čak 58% ispitanika odmah bi pristalo na plaćenu edukaciju koju priželjkuju, pod uvjetom da ih poslodavac ugovorno veže" na duži vremenski period. Ispitanici tu praksu smatraju idealnom za obje strane jer "vezanje ugovorom poslodavcu jamči sigurnost investicije, a zaposleniku sigurnost radnog mjesta".

„Trenutno sam financiram dodatnu specijalizaciju i ne bih se bunio da mi je poslodavac plati u zamjenu za 3 do 5 godina vjernosti“, kaže jedan od ispitanika, a jedna ispitanica ističe da joj je tvrtka uz ovaj uvjet platila fakultet i kaže: „Odmah sam potpisala ugovor.“

Na plaćenu edukacije uz "vezanje ugovorom" 26% ispitanika pristalo bi samo ukoliko si edukaciju ne mogu priuštiti sami. Ipak, i tada bi im bila važna "dobra klima unutar tvrtke" i "mogućnost naknade troška edukacije u slučaju napuštanja tvrtke".

„Pošteno bi bilo da me poslodavac veže onoliko dugo dok na meni ne zaradi istu svotu novca koju je platio za edukaciju“, kaže jedan ispitanik.

Plaćenu, makar i dugo priželjkivanu edukaciju uz "vezanje ugovorom" ne bi prihvatilo 16% ispitanika.

„Generalno sam protiv takvih ugovora, ali ako mi je postojeća plaća jako dobra, a vrijednost edukacije veća od pet tisuća eura, onda da. Za edukacije do dvadesetak tisuća kuna, nema šanse“, kaže jedan ispitanik. Drugi dodaje da "s postojećim poslodavcem ne želi ništa potpisivati jer želi otići u što kraćem roku", ali ne bi imao ništa protiv da mu je takvu mogućnost ponudio bivši poslodavac.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!