UPOZNAJTE NOVU GOURMET OAZU GRABEN 30 KOJU JE U SRCU BEČA OTVORIO PAPAYA TIM

Vijesti

Natrag na Vijesti

UPOZNAJTE NOVU GOURMET OAZU GRABEN 30 KOJU JE U SRCU BEČA OTVORIO PAPAYA TIM

Foto:

Prekrasna priča dolazi iz poznate bečke ulice Graben. Hrvatski tim u srcu Beča predstavlja novi koncept uživanja. GRABEN30 jecontemporary fine dinningrestoran zaokruženog cjelodnevnog koncepta koji uključuje doručak, brunch, business lunch, afterwork okupljanje, večeru te potpuno novi doživljaj clubbinga.

Dizajn interijera eklektičnog stila potpisuje poznati dizajnerski dvojac Dean Franić i Saša Šekoranja, koji su se poigrali spajanjem suvremenog i starinskog umjetničkog stila prožetog dozom industrijsko-urbanog. Dašak industrijskog stila uočljiv je već na samom ulazu gdje vam pogled zaokupljaju statement metalne stepenice koje vode do loungea - najvećeg i najdinamičnijeg prostora objekta. Zaštitni znak te prostorije čine veliki željezni zidni sat i vitraji u stilu pariških željezničkih kolodvora iz 18. stoljeća.

Prije godinu dana vlasnici najboljeg hrvatskog kluba Papaya, Ivan Bušljeta i Ozren Brunović, javili su se na natječaj za najam prostora u samom srcu Beča. Austrijanci su tim potezom, kako smo kasnije saznali, htjeli pronaći projekt koji će bečkoj sceni predstaviti nešto novo, svježe, zanimljivo i drugačije. Na natječaj za prostor koji se prostire na više od 600 m2 i koji se nalazi u ulici Graben, neposredna blizina središnjeg bečkog trga Stephanplatz, prijavilo se više od 100 najvećih svjetskih barova i restorana različitih koncepata. Primamljivosti natječaja pridonijela je i važna činjenica kako je Beč, kao jedna od najpoznatijih europskih metropola, uzastopno već par godina u uglednim medijima proglašavana broj 1. destinacijom po kvaliteti života u svijetu. Željni novih izazova hrvatski se tim prijavio i odnio pobjedu.

Kombinacija entertainment i tzv. high cousine restorana, koji je Papaya ekipa predstavila na bečkom natječaju, već je na prvu osvojila simpatije Austrijanaca i vrlo su brzo dali do znanja kako je upravo to ono što su tražili. Graben, kao najvažnija bečka promenada, shopping ulica i okupljalište prepoznata je kao savršena lokacija za Papayin novi, fuzionirani oblik gastronomskog i klupskog doživljaja.

Jelovnik nove oaze mijenjat će se sezonski, a inspiriran je kombinacijom modernih, tradicionalnih, bečkih te svjetski prepoznatljivih specijaliteta interpretiranih i serviranih na jedinstven način od strane jednog od najtalentiranijih hrvatskih šefova kuhinje Marka Alilovića. Školovao se na prestižnom londonskom kulinarskom institutu Le Cordon Bleu, a iza sebe već ima zavidno iskustvo rada u Londonu i Jakarti, zagrebačkim restoranima Apetit City, Bistro Apetit te bistro Sherry’s Wines & Bites, te Boškinca na otoku Pagu. S najnovijim izazovom u Bečkoj metropoli, sigurni smo kako će dokazati laskavi epitet jednog od najvećih hrvatskih kuharskih imena u svijetu. Njegova desna ruka je poznati austrijski kuhar Jürgen Ederer, a stvaranju cjelokupnog gastronomskog koncepta pridonio je i Papayin dugogodišnji suradnik i konzultant sefa kuhinje, Raul Lajtman.

Preporuka kuće bazira se na pomno složenom jelovniku i karti pića koja uključuje brojna rijetka pića te zaista vrhunske gastro delicije koje osvajaju na prvu. Ciljana publika GRABEN30 oaze obuhvaća široku društvenu skupinu od 25 do 50 godina, a čine ju prvenstveno otvoreni, poslovni i urbani stanovnici Beča i njihovi gosti koji su spremni držati korak s nadolazećim svjetskim trendovima.

Papaya klub novim je fuzioniranim oblikom restorana i kluba GRABEN30 bečkoj sceni predstavila koncept koji se već u prvih nekoliko tjedana pozicionirao kao nezaobilazni gradski hot spot.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!