Opel Ampera-e s dometom većim od 500 kilometara

Vijesti

Natrag na Vijesti

Opel Ampera-e s dometom većim od 500 kilometara

Foto:

Rüsselsheim/Pariz. Ovaj je Opel jednostavno nabijen značenjem: njemački proizvođač automobila na Pariškom sajmu automobila donosi revoluciju u svijet električne mobilnosti svojim električnim modelom Ampera-e na baterije. Svojim dometom većim od 500 kilometara (električni domet, mjeren na temelju NEDC-ova testnog kruga u kilometrima: >500, preliminarne brojke), ova zvijezda sajma nadmašuje performansama svoje najoštrije konkurente u segmentu koji su trenutno na cestama za najmanje 200 km.

“S novom Amperom-e nastavljamo najveću modelsku ofenzivu u Opelovoj povijesti“, rekao je glavni izvršni direktor Opela dr. Karl-Thomas Neumann. “ Ampera-e sa svojim izvanrednim dometom čini električnu mobilnost posve praktičnom za svakodnevnu upotrebu, a istovremeno i vrlo zabavnom.”

Dok je NEDC-ov krug važan za uspoređivanje, taj testni krug ne odražava zapravo svakodnevnu stvarnost. U stvarnom svijetu na domet utječu čimbenici poput karakteristika ceste, vremenskih uvjeta, stila vožnje ili dodatnog tereta. Stoga je Opel testirao Amperu-e i u skladu s brzinskim profilom definiranim voznim ciklusom WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure, Svjetski usklađen testni postupak za laka vozila; skraćen testni postupak). WLTP rezultati bliži su stvarnom ponašanju u vožnji. A i tu se Opel Ampera-e dokazala: na temelju razvojnog testa inženjeri su procijenili da je kombinirani WLTP domet veći od 380 km. Jasno, domet će u svakodnevnoj upotrebi varirati i ovisit će o osobnom stilu vožnje i vanjskim čimbenicima.

Osim što omogućuje bezbrižnu vožnju za dugih putovanja, Ampera-e može ponuditi i srčanost karakterističnu za sportske automobile. Performanse električnog motora ekvivalente su 150kW/204KS, pa su instantno kretanje iz stajanja ili uključivanje u brzi promet na autocesti dvije glavne prednosti Opel Ampera-e. Ovaj kompaktni električni automobil ubrzava od 0 do 50 km/h za 3,2 sekunde, a budući da se velike baterije kapaciteta 60 kWh pametno integrirane u podvozje, automobil nudi i pregršt prostora za pet putnika i prtljažnik kapaciteta kao kod peterovratnog automobila iz kompaktne klase. Ampera-e nudi i izvanredne digitalne mogućnosti povezivanja karakteristične za Opel zahvaljujući servisu OnStar i projiciranju zaslona pametnih telefona.

„Naša Ampera-e nije ekološki luksuz, gadget, ni puki drugi automobil u obitelji. Opel dokazuje da električna mobilnost može biti dostupna široj publici zahvaljujući najinovativnijoj tehnologiji – Opel Amperom-e demokratizira električni automobil“, rekao je glavni izvršni direktor Opela dr. Karl-Thomas Neumann.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!