Gotovo dvostruko više Microsoft inovativnih nastavnika u Hrvatskoj u odnosu na prošlu godinu

Vijesti

Natrag na Vijesti

Gotovo dvostruko više Microsoft inovativnih nastavnika u Hrvatskoj u odnosu na prošlu godinu

Foto:

ZAGREB, 05. rujna 2016 - 21 nastavnik iz 13 škola u Hrvatskoj proglašeni su Microsoft inovativnim nastavnicima te tako prepoznati kao lideri u korištenju tehnologije za unaprjeđenje obrazovnog pocesa. To je značajno povećanje u odnosu na prošlu godinu kada je u ovaj program bilo uključeno 12 nastavnika. Na ovaj način postali su dijelom zajednice od 4.800 nastavnika širom svijeta koji imaju ovo vrijedno priznanje. Inače, svake godine, Microsoft bira inovativne nastavnike koji razmjenjuju ideje, nove pristupe i uče jedni od drugih, čineći tako globalnu zajednicu posvećenu poboljšanju rezultata učenika kroz upotrebu tehnologije.

Status Microsoft inovativnih nastavnika dobili su Manuela Kujundžić, Zvjezdana Martinec, Dunja Mijović, Maja Loina, Darko Rakić i Zvjezdana Žigolić-Južvak iz OŠ Popovača, Tihana Ribarić, Vedran Šperanda i Vesna Lončar-Cindrić iz OŠ Mato Lovrak iz Nove Gradiške, Nikolina Mandić i Blanka Mihaljević iz OŠ Mladost iz Osijeka, Željan Kutleša iz OŠ Gripe iz Splita, Gordana Sokol iz OŠ Tužno, Lidija Kralj iz OŠ Veliki Bukovec, Danijel Forjan iz OŠ Domovinske zahvalnosti iz Knina, Anja Matešić iz OŠ Smiljevac, Tea Horvatić iz OŠ Strahoninec, Sonja Lušić Radošević iz IX. Gimnazije Zagreb, Danijel Vrbanc iz Željezničke Tehničke škole Moravice, Miljenko Hajdarović iz Srednje škole Čakovec te Vesna Tomić iz Gimnazije A.G. Matoša iz Đakova.

„Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što sam se našao u krugu inovativnih nastavnika koji dolaze iz Hrvatske. Svakodnevno koristim tehnologiju u nastavi te smatram da učenike treba kontinuirano upoznavati s razvojem tehnologije i programskih rješenja što im uvelike može pomoći, kako u savladavanju nastavnog sadržaja, tako i u rješavanju svakodnevnih radnji. Učenici lakše usvajaju sadržaje pojedinih predmeta koristeći tehnologiju jer uče kroz igru rasterećeni suhoparnih sadržaja i informacija. Ubuduće ćemo kroz ovaj program nastojati djecu što više zainteresirati za programiranje te ćemo povezati STEM predmete i tehnologiju kako bi učenje i poučavanje učinili zanimljivim i zabavnim“, rekao je Danije Forjan učitelj informatike u OŠ Domovinske zahvalnosti iz Knina, ujedno i ambasador projekta ENABLE.

Microsoft inovativni edukatori unaprjeđuju svoje znanje o korištenju tehnologije u učionici sa ciljem poboljšanja učenja i podučavanja. Također funkcioniraju kao važna spona između Microsofta i obrazovnog sustava dajući savjete kako najbolje integrirati tehnologiju u obrazovne programe te promoviraju modernu tehnologiju na raznim događanjima kao olakšavajući faktor za učenje.

“Microsoft inovativni nastavnici su stručnjaci koji inspiriraju ostale primjenjujući nove metode u nastavi i učenju kako bi motivirali učenike i osnažili ih da postignu više", rekao je Anthony Salcito, potpredsjednik, edukacijskog segmenta u Microsoftu za cijeli svijet. "Mi slavimo i podržavamo njihov svakodnevni rad!”

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!