Deloitte nagrađuje najbolja izvješća o održivosti u Srednjoj Europi

Vijesti

Natrag na Vijesti

Deloitte nagrađuje najbolja izvješća o održivosti u Srednjoj Europi

Foto:

Deloitte Srednja Europa već šesnaestu godinu za redom dodjeljuje priznanje za najbolje izvješće iz područja održivosti u regiji. S inicijativom Green Frog Award želimo otkriti i nagraditi odličnost iz područja korporativnog društvenog izvješćivanja (CSR) u Srednjoj Europi, koje sve više postaje važan dio korporativne kulture samih tvrtki. S današnjim danom, drugu godinu za redom, u Hrvatskoj počinje natječaj za nagradu Green Frog.

„Izvješćivanje o nefinancijskim aspektima poslovanja tvrtkama može donijeti brojne prednosti: od rastućeg povjerenja investitora preko boljeg upoznavanja s poslovnim modelom, strategijom i rizicima pa sve do prepoznavanja novih poslovnih prilika. Stoga nam je želja da nagradom Green Frog istaknemo, nagradimo i promičemo tvrtke koje su već usvojile ovakav način izvješćivanja i potaknemo druge da slijede njihov primjer,“ istaknuo je Zlatko Bazianec, partner u Deloitteovom Odjelu poslovnog savjetovanja.

„Počevši od siječnja 2017. godine, Europska unija propisuje velikim tvrtkama iz Unije obvezu objavljivanja informacija o nefinancijskim aspektima poslovanja i raznolikosti. Tvrtke bi se već sada trebale početi pripremati za buduću novu zakonsku regulativu. Sudjelovanje u postupku dodjele nagrade Green Frog jedna je od dobrih prilika za to, te ujedno prilika tvrtkama da već sada pokažu održivost u načinu svog rada te kako svjesno i aktivno upravljaju svojim utjecajem na gospodarstvo, društvo i okoliš”, ističe Ivana Turjak-Čebohin, viša menadžerica u Deloitteovom Odjelu revizije.

Nagrada Green Frog dodjeljuje se na nacionalnoj razini te na razini Srednje Europe. Izvješća nagrađena na nacionalnoj razini automatski ulaze u natjecanje na razini regije. Organizacije pozivamo da podnesu svoja izvješća o socijalnom utjecaju, društveno odgovornom poslovanju, održivosti i cjelovita izvješća za 2015. godinu, dvogodišnja izvješća za 2014./2015. uz napomenu da u ovogodišnjem natjecanju ne mogu sudjelovati izvješća koja su sudjelovala u prošlogodišnjem. U sastavljanju izvješća treba se rukovoditi sljedećim smjernicama: Smjernice G3.1 Globalne inicijative za izvještavanje (Global Reporting Initiative - GRI), Smjernice G4 Globalne inicijative za izvještavanje, Međunarodnog vijeća za integralno izvješćivanje, Direktivom EU 2014/95/EU, inicijativom Ujedinjenih naroda za uvođenje društveno odgovornog poslovanja (UN Global Compact), normom ISO 26000 itd. Svojim izvješćima mogu se nominirati privatne tvrtke, organizacije iz javnog sektora, kao i zaklade i sveučilišta. Izvješća za nominaciju na nacionalnoj razini mogu se podnijeti na službenom jeziku dotične države ili engleskom. Sva izvješća koja ulaze u nominaciju na razini Srednje Europe podnose se isključivo na engleskom jeziku jer će ih ocjenjivati članovi povjerenstva iz više zemalja u regiji.

Više o tome kako sudjelovati u dodjeli nagrade Green Frog: www.deloitte.com/greenfrog

Dodjela nagrade Green Frog za 2016. godinu planirana je za listopad, a rok za dostavu izvješća je 16. rujna 2016. godine.

Prošle je godine Green Frog Award 2015 osvojila INA industrija nafte d.d., pobijedivši na Deloitteovom natječaju za najbolje izvješće o održivom razvoju u Hrvatskoj, dok je na regionalnoj razini osvojila posebno priznanje zajedno s još tri tvrtke iz Srednje Europe, u konkurenciji od 76 izvješća.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!