GORAN VIŠNJIĆ I HELEN MILLAR - DVIJE ZVIJEZDE JEDAN HAMLET NA LOVRIJENCU

Vijesti

Natrag na Vijesti

GORAN VIŠNJIĆ I HELEN MILLAR - DVIJE ZVIJEZDE JEDAN HAMLET NA LOVRIJENCU

Foto:

Hollywoodska glumačka zvijezda Goran Višnjić susreo se s britanskom glumicom Helen Millar i castom predstave Hamlet koja se od večeras do 7. srpnja igra na Midsummer Scene Festivalu na Lovrijencu u Dubrovniku. Kako nije u mogućnosti prisustvovati večerašnjoj premijeri, s velikim je zanimanjem odgledao cijelu probu Hamleta.

Goran je osam godina na pozornici na Lovrijencu igrao jednu od najpoznatijih svjetskih uloga Shakespearea, a svojim je savjetima i viđenjem razveselio glumicu Helen Millar koja će biti prva žena Hamlet ikad igrana u Hrvatskoj na engleskom jeziku.

"Počašćena sam dolaskom Gorana na našu probu. Njegov rad iznimno cijenim i drago mi je da sam imala priliku iz prve ruke čuti kako je on igrao ovu ulogu. Ovaj će mi susret zasigurno ostati dugo u pamćenju!" - izjavila je nakon susreta Helen.

Glumicu Helen Millar hrvatska je publika imala prilike gledati u prošlogodišnjem izdanju Midsummer Scene festivala. Pripreme u Londonu traju tjednima, a glumica koja jednostavno obožava Shakespearea ne skriva zadovoljstvo ali i pozitivnu tremu pred jednu od najvažnijih uloga njezine dugogodišnje karijere.

U sklopu festivala 28. lipnja na Lovrijencu se nastavlja uspješna suradnja s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom koji će izvesti baroknu i filmsku glazbu. Također istog dana predvečer u Domu Marina Držića pod nazivom Shakespeare susreće Držića, ansambl Hamleta čitat će prizore iz Držićevih komedija na engleskom jeziku te time najaviti 2017. godinu kad ćemo obilježavati 450. obljetnicu smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.

Midsummer Scene 2016. predstavio je i izložbu fotografija britanskog glazbenika, slikara i fotografa Bari Goddarda pod nazivom Midsummer Scene / Night Dubrovnik. Izložba traje do 06. srpnja u izložbenom prostoru Društva prijatelja dubrovačke starine na Širokoj ulici.

Ulaznice za festival mogu se kupiti online na službenoj festivalskoj web stranici www.midsummer-scene.com, u sustavu Ulaznice.hr te na prodajnim mjestima u Luži i uredu Turističke zajednice grada Dubrovnika na Pilama.

Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji i organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey -Tongued Theatre Productions London. Partneri Festivala su HEP, Društvo prijatelja dubrovačke starine, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Dubrovačko neretvanske županije, Jadranski luksuzni hoteli, Zračna luka Dubrovnik, Hoteli Maestral i Dubrovačko neretvanska županija.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!