PIK Vrbovec podržao inicijativu otkrivanja srčanih tegoba od najranije dobi

Vijesti

Natrag na Vijesti

PIK Vrbovec podržao inicijativu otkrivanja srčanih tegoba od najranije dobi

Foto:

Humanitarna udruga Renato – kuhari bez granica, na čelu s Majstorom kuharom Brankom Ognjenovićem, a u suradnji s Poliklinikom Radeljić, provodi program prevencije nagle srčane smrti organiziranjem pregleda ultrazvuka srca mladih sportaša i osoba s povećanim rizikom od srčanih bolesti. Prepoznavši značaj ovog projekta za zajednicu, PIK Vrbovec brojnim donacijama već duže vrijeme podržava ovu hvalevrijednu inicijativu.

Kako bi se osiguralo rano otkrivanje kardiovaskularnih tegoba, važno je krenuti s preventivom od najranijih dana, zato veseli činjenica da se prikupio potreban iznos kako bi se osigurali hitni pregledi srca djece.

Pregledi srca djece se obavljaju bez naknade, a u 2016. godini putem ovog programa detektirano je četri slučaja kojima je potrebno daljnje liječenje i praćenje.

Svi roditelji djece starije od 12 godina, za koju je postavljena sumnja na srčane greške, mogu se obratiti Udruzi Renato – kuhari bez granica kako bi se na vrijeme započelo s liječničkom obradom. Zbog svega navedenog PIK Vrbovec će i dalje podržavati inicijativu otkrivanja srčanih tegoba od najranije dobi.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!