Agrokor transformirao svoj pristup e-trgovini primjenom rješenja SAP Hybris i osvojio nagradu SAP Quality Award za inovaciju

Vijesti

Natrag na Vijesti

Agrokor transformirao svoj pristup e-trgovini primjenom rješenja SAP Hybris i osvojio nagradu SAP Quality Award za inovaciju

Foto:

Prag/Zagreb, 6. lipnja 2016. SAP je danas objavio da je tvrtka A007, dio Agrokor koncerna, osvojila srebrnu nagradu SAP Quality Awards u kategoriji Inovacije. Nagrada je priznanje za prvu regionalnu Agrokorovu online platformu za elektroničku trgovinu nazvanu Abrakadabra.com, koja je izvedena primjenom tehnološkog rješenja SAP Hybris Commerce. Time je Agrokor postavio strateški temelj za održivu preobrazbu svog poslovanja u skladu sa svim izazovima koje pred tvrtke postavlja digitalno doba. Nagrada SAP Quality Awards priznanje je korisnicima koji su unaprijedili svoje poslovanje zahvaljujući uspješnoj implementaciji softverskih rješenja SAP te tako ubrzali, pojednostavili i pojeftinili poslovne procese, a sve kako bi osigurali značajne poslovne prednosti svojim tvrtkama.

Agrokor je najveća privatna tvrtka u Hrvatskoj – posluje sa 100 tisuća proizvoda, 1000 tržišnih marki i surađuje s više od 200 tvrtki partnera. Vizija tvrtke je napraviti jedinstveno mjesto za online trgovinu i postati prvi izbor korisnika pri kupnji putem Interneta u regiji. Kako bi održala korak sa sve izazovnijim tržištem, tvrtka se usredotočila na korake koji će je brže uvesti u segment elektroničke trgovine.

„Zahtjevi korisnika za boljim doživljajem kupnje sve su veći pa im moramo pomoći da do svih potrebnih informacija dođu u trenutku kada su im potrebne“, izjavio je Hrvoje Kraljević, CEO A007 d.o.o., dio Agrokor koncerna. „Primjenom rješenja SAP Hybris napravili smo platformu koja postavlja novi standard u doživljaju kupnje i na taj način smo fokus stavili na zadovoljstvo naših korisnika, koji su nas zbog toga nagradili dodatnom odanošću i podrškom.“

Implementacijom rješenja SAP Hybris Commerce, tvrtka Agrokor je već ostvarila neosporan vodeći položaj kako na lokalnom tako i na regionalnom tržištu. Abrakadabra.com je novi online trgovački centar u kojem kupac može pronaći najpopularnije domaće i međunarodne proizvode. Riječ je o mrežnom odredištu koje potpuno pojednostavljuje procese kupnje i skraćuje vrijeme koje kupci provode u trgovinama kupujući uživo. Na Abrakadabra.com kupca od željenog proizvoda dijeli tek jedan klik računalnim mišem, a sustav pamti osobne sklonosti doslovno svakog pojedinog kupca. SAP Hybris Commerce omogućuje Agrokoru višekanalnu komunikaciju s kupcima, a samim kupcima bolji doživljaj kupnje. Uz to, SAP Hybris Commerce je temelj na kojem će Agrokor moći ostvariti sve buduće zahtjeve poslovanja.

Neke podružnice tvrtke Agrokor koriste SAP Hybris Commerce već duže vrijeme, no primjena rješenja na platformi Abrakadabra.com strateški je korak kojim kompanija otvara potpuno novi segment poslovanja kako bi objedinila procese i povezala trgovine, kupce, partnere i brojne Agrokorove tržišne marke. Agrokor je sada u stanju svojim kupcima ponuditi razne vrste kupnje i na taj način dodatno diferencirati svoje tržišne marke i pozicionirati se kao vodeća tvrtka za elektroničku trgovinu u regiji. Rješenje SAP Hybris u Agrokoru implementirale su tvrtke mStart i Netconomy.

„Svijet trgovine stalno se mijenja pa tvrtkama koje se time bave moramo stalno biti na usluzi i pomagati im u poboljšavanju doživljaja kupnje – putem svih kanala i u svakom trenutku,“ izjavio je Brian Walker, direktor zadužen za razvoj strategija primjene rješenja SAP Hybris u tvrtki SAP.

„SAP je tako svojom tehnologijom i fleksibilnošću pri implementaciji pružio podršku digitalnoj transformaciji Agrokora. Agrokor sada ima rješenje koje je njegovim korisnicima potpuno promijenilo i poboljšalo doživljaj kupovine.“

Prvi rezultati primjene rješenja SAP Hybris iznimno su dobri pa će se koristiti za daljnja poboljšanja platforme Abrakadabra.com i biti podloga za razvoj novih poslovnih modela, proširenje ponude proizvoda i ulaz na nova tržišta, prije svega u Sloveniji i Srbiji. Agrokor će SAP Hybris Commerce primijeniti i u ostalim svojim online tvrtkama te na taj način napraviti sljedeći korak u digitalizaciji svog poslovanja.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!