Na SAP Forumu Zagreb 2016 naglasak je bio na digitalizaciji poslovanja

Vijesti

Natrag na Vijesti

Na SAP Forumu Zagreb 2016 naglasak je bio na digitalizaciji poslovanja

Foto:

Zagreb, 02. lipnja 2016. – Pod sloganom Reimagine Business for the Digital Economy u zagrebačkoj je Laubi danas održan SAP Forum Zagreb 2016 na kojem je tvrtka SAP pokazala kako riješiti izazove poslovanja u doba digitalne ekonomije.

I ove je godine SAP na forumu ugostio preko 500 lokalnih i međunarodnih stručnjaka koji su sudjelovanjem na predavanjima, okruglom stolu te iznoseći studije slučaja SAP-ovih poslovnih partnera i korisnika dali odgovore kako uspjeti u svijetu digitalne ekonomije. Uz predstavnike SAP-a na forumu se okupio niz uglednih domaćih stručnjaka koji su kroz svoja izlaganja predstavili važne poslovne projekte.

Moritz Zimmermann, suosnivač tvrtke Hybris i viši podpredsjednik tvrtke SAP Hybris, otvorio je seriju predavanja izlaganjem o digitalnoj transformaciji koje je izazvalo veliko zanimanje posjetitelja. Moritz je ustvrdio kako se digitalna revolucija u poslovanju odigrava sada – mijenjajući način na koji izrađujemo proizvode, komuniciramo sa zaposlenicima i, najvažnije, s korisnicima.

„Upravljanje promjenama koje remete postojeće stanje apsolutni je imperativ za uspjeh u digitalnoj ekonomiji“ naziv je predavanja o cjelovitom, holističkom pogledu na tvrtku kojim se obuhvaćaju financijski i nefinancijski ključni pokazatelji poslovanja nužni za upravljanje tvrtkom, a održao ga je financijski direktor tvrtke SAP SE Luka Mucic.

Tijekom foruma predstavljeni su i projekti koji su implementirani u Hrvatskoj: Agrokorov projekt za online kupovinu Abrakadabra, projekt o planiranju lanca opskrbe uz pomoć SAP APO-a u Podravka Grupi, zatim o Enterprise Asset Managementu u HŽ Infrastrukturi. Izlagači su govorili o SuccessFactors projekatima u Hrvatskoj, zatim o implementaciji rješenja za prodajne predstavnike Cloud for Customer Retail Execution (C4C - Rex) u Atlantic SDU International te upravljanju mobilnim uređajima u MUP-u RH.

Direktorica SAP-a Sonja Popović izjavila je: „Svjetsko gospodarstvo danas postaje jedno, svi smo međusobno umreženi, čime nastaje globalno digitalno gospodarstvo. Digitalizacija je na vrhuncu, digitaliziramo sve što je moguće digitalizirati. Digitalna ekonomija i transformacija poslovanja veliki su poticatelji inovacija, konkurentnosti i gospodarskog rasta. Na ovogodišnjem forumu fokus je na korisniku, ali i na tvrtkama koje žele ostati konkurentne i koje se, kako bi to ostvarile, moraju prilagoditi potrebama, željama i navikama korisnika. Vjerujem da su današnji predavači i teme koje smo obuhvatili predavanjima bile zanimljive te da ćemo uspješno potaknuti one, koji to možda još nisu učinili, da naprave taj važan korak i odluče se za digitalizaciju kako bi ostali konkurentni.“

Na svečanosti koja se održala u sklopu SAP Foruma 2016 održana je i 15. jubilarna dodjela nagrada „SAP ICT Journalist Prize Božo Težak“ na kojoj su proglašeni i dobitnici u dvije kategorije: nagradu za najbolji novinarski uradak osvojila je Matilda Bačelić, dok je nagrada za najbolji urednički uradak otišla u ruke Dražena Tomića. Predstavnici HND-a predali su i vrijednu nagradu Hrvatskog novinarskog društva za ICT novinara godine Miji Biberović.

Nagrada „SAP ICT Journalist Prize Božo Težak“ dobila je naziv prema cijenjenom kemičaru i informatičaru koji je bio pionir informacijskog društva u Hrvatskoj. Njegova poveznica s novinarskim radom iz područja ICT-a je pokretanje brojnih časopisa. Svojim pedesetogodišnjim radom dao je izniman doprinos našoj i svjetskoj znanosti.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!