ATRAKTIVNA BIVŠA MISS IVANA ERGIĆ I RUKOMETAŠ LUKA STEPANČIĆ ZAGRIJALI VODICE

Vijesti

Natrag na Vijesti

ATRAKTIVNA BIVŠA MISS IVANA ERGIĆ I RUKOMETAŠ LUKA STEPANČIĆ ZAGRIJALI VODICE

Foto:

Energija na vrhuncu u prelijepom proljetnom danu obilježila je početak ljetne turneje nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska. Više od stotinu vježbača do posljednjeg su mjesta ispunili Trg hrvatskih mučenika u Vodicama. Atraktivan trening predvodio je mladi tim zagrebačkog Kineziološkog fakulteta. "Vježbanjem do zdravije Hrvatske" poručio je osobni izaslanik Predsjednice RH Luka Stepančić koji je vježbače pozdravio u društvu bivše Miss Hrvatske Ivane Ergić, koja je pak otkrila kako svakodnevno vježba.

"Upravo su ovi topli dani idealni za početak aktivnosti. Izađite u prirodu, izaberite najbolju aktivnost za sebe i poslušajte stručnjake koji govore kako ćete bolesti prevenirati vježbajući. Posebno apeliram na mlade, odvojite barem sat vremena dnevno, zaboravite na mobitele i kompjutere, prošećite ili vježbajte, dokazano je da ćete postići bolje rezultate u učenju!" -izjavio je rukometni reprezentativac Luka Stepančić.

Trening s vlastitim opterećenjem stručnjaci ističu kao najbolji. Optimalnih 50 minuta Vodičani su odradili bez problema u projektu pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a. Trenerski tim Biotreninga koji čine Anja Bijelić, Lukrecija Dragić, Marin Ivančić i Ivan Antunović savjetovao je vježbačima što posebno treba pripaziti prilikom vježbanja, a rješenja za zdraviji život dobili su i od nutricionista iz Definicije Hrane. Kako bi izbjegli bol i grčeve u mišićima tijekom i nakon vježbanja svi prisutni osvježili su se Mg Mivelom, prirodnom mineralnom vodom koja sadrži čak 343 mg ovog esencijalnog minerala i time gotovo osigurava preporučeni dnevni unos magnezija. Vježbače su ispred grada Vodica pozdravili direktorica Turističke zajednice Anita Franin Pečarica i Toni Mateša, a svoja iskustva s vježbačima podijelila je i mlada košarkašica Josipa Silov.

Ljudsko je tijelo stvoreno za kretanje te mu je potrebna redovita tjelesna aktivnost da bi optimalno funkcioniralo i izbjeglo oboljenja. Aktivnost istovremeno djeluje na tjelesno i mentalno zdravlje, a što je najvažnije nema nikakvih nuspojava i ne košta puno. To je najučinkovitiji i najjeftiniji, a samim time i najbolji lijek.

Nakon Vodica, iduća edukativna postaja Aktivne Hrvatske, koja se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović je Split. Na platou na plaži splitskog hotela Radisson Blu proslavljena trenerica pilatesa Asje Petersen 18. lipnja u 18 sati održat će Fokus point trening koji je oduševio vojnike NATO-a, hokejaše Medveščaka i mnoge druge. Tvrđava Sv. Ivana u Dubrovniku bit će vježbalište 27. lipnja u 19 sati, Falkensteiner hotel&spa Iadera u Petrčanima 23. srpnja te u Zagreb 10. rujna u sklopu Europskog tjedna sporta.

Nakon treninga svi vježbači su za trud dobili poklon paket partnera projekta. Generalni sponzor HEP darovao je majice, NIVEA paket za njegu tijela, Jamnica bočicu Mg Mivela vode vašeg srca, šilterice OTP banke, znojnike za ruku Osteo-Bi Flex®, Kotanyi začine te magazine Mens Health, Lijepa&Aktivna i Cro Life.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!