KentBank u prvom kvartalu 2016. nastavlja s trendom rasta

Vijesti

Natrag na Vijesti

KentBank u prvom kvartalu 2016. nastavlja s trendom rasta

Foto:

Zagreb, 19. svibnja 2016. – KentBank d.d. je u prvom kvartalu 2016. godine završno s 31. ožujkom ostvarila rast aktive od 14 posto u odnosu na kraj 2015. godine, što je značajno utjecalo na ostvarenje poslovnog rezultata. Plasmani su u istom razdoblju ostvarili rast od 18 posto i dosegli 261 milijun kuna. Rast plasmana značajno je pridonio rastu kamatnih prihoda, te je u prvom kvartalu ostvaren rast neto kamatnih prihoda za 31% u odnosu na kraj 2015. godine. Dobri poslovni rezultati posljedica su implementiranja strategije stabilnog i kontinuiranog rasta na izazovnom tržištu kao i prilagodiljivosti zahtjevima i potrebama svakog klijenta.

KentBank d.d. je u proteklom razdoblju posebnu pozornost usmjerio na razvoj novoj proizvoda i usluga. Ovim pristupom neto prihod od provizija i naknada povećao za u usporedbi s krajem 2015. godine 55 posto. Banka je uz rast portfelja usmjerena i na rast broja klijenata, čemu je pridonijela implementacija kartičnog poslovanja krajem prošle i početkom 2016. godine, tako je broj računa u prvom tromjesečju 2016. godine porastao za izvrsnih 36 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

„Kroz povećanje broja klijenata cilj nam je povećati udio avista sredstava u ukupnim depozitima Banke. Kraj prvog kvartala pokazao je da u tome uspijevamo jer su avista sredstva zabilježila rast od 53% u odnosu na kraj 2015. godine. Nastavljajući poslovanje u tom smjeru, nedvojbenim se pokazuje da će 2016. biti najuspješnija godina od preuzimanja Banke od strane Süzer Grupe“, izjavio je predsjednik Uprave KentBank, Ivo Bilić.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!