FASHION.HR prvi u Hrvatskoj predstavio modnu reviju u virtualnoj stvarnosti

Vijesti

Natrag na Vijesti

FASHION.HR prvi u Hrvatskoj predstavio modnu reviju u virtualnoj stvarnosti

Foto:

Najveći tjedan mode u regiji – BIPA FASHION.HR - prvi je integrirao visoke tehnologije u svijet mode putem virtualne stvarnosti i još jednom podigao ljestvicu kad su u pitanju inovativna produkcijska rješenja. Prava virtualna revolucija dogodila se na posljednjem izdanju tjedna mode tijekom kojeg je modni sadržaj sniman inovativnom 360° VR tehnologijom, a koji je prvi put predstavljen javnosti na lansiranju FASHION.HR Virtual Reality ekskluzivnom događanju. Zahvaljujući 360° kamerama koje su bile postavljene na pisti, gledatelji sada imaju priliku doživjeti jedinstveno subjektivno iskustvo modne, baš kao da su i sami bili svjedoci tog trenutka.

Brojni dizajneri i poznate osobe svjedočili su ovom pionirskom pothvatu FASHION.HR-a, te nisu skrivali oduševljenje s mogućnostima koje nudi VR tehnologija.

Među njima su bili Vanda Winter, Edita Misirić, Tihana Harapin, Ivica Klarić, Robert Sever, Nikica Ivančević, Martina Felja, Martina Budek, Ana Maria Ricov, Ogi Antunac, Zoran Aragović i mnogi drugi.

„FASHION.HR kao modna platforma svake sezone postavlja nove trendove, ne samo kad je u pitanju moda kao trend nego i po pitanju tehnoloških inovacija i novih načina prezentiranja sadržaja. Ovo je prvi put da se modni sadržaj na ovako direktan način približava široj publici i sretni smo što smo prvi u Hrvatskoj, a među prvima u svijetu, ponudili ovo iskustvo svim našim fanovima. Ova jedinstvena tehnologija pruža nevjerojatne mogućnosti i vjerujem da je ovo početak jedne nove ere, kako u modnom svijetu, tako i u načinima prezentiranja drugih sadržaja. Jako smo ponosni na činjenicu da smo prepoznali trenutak i pronašli način kako da realiziramo ovaj, tehnički izrazito zahtjevan, projekt“, izjavio je Vinko Filipić, direktor i osnivač FASHION.HR-a.

Virtual Reality sadržaj FASHION.HR-a realiziran je uz podršku tvrtke partnera, Legame Studio koja je zadužena za tehnički segment produkcije. Video materijal sniman je za vrijeme tjedna mode BIPA FASHION.HR u ožujku, a posebna poslastica je revija poznatog dizajnera Ivice Klarića s brendom IK Studio, čiji je defile snimljen 360° tehnologijom. Ovaj projekt na dosad neviđen način manifestira integraciju novih tehnologija s modom, a primjenom virtualne stvarnosti FASHION.HR u modnom businessu otvara vrata cijelom nizu različitih produkcijskih rješenja, pogotovo u vrijeme kad modna scena proživljava brze i velike promjene.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!