Vrhunski okusi Gvatemale u Zagrebu

Vijesti

Natrag na Vijesti

Vrhunski okusi Gvatemale u Zagrebu

Foto:

Zagreb, 08. ožujka 2016. - Tvrtka PPD Croatia, vodeći hrvatski distributer vrhunskih pića, ugostio je ovog tjedna Rebeccu Quiñonez, globalnu ambasadoricu brenda Ron Zapaca. Rum Zacapa smatra se jednim od najboljih ultra premium rumova na svijetu. U Hrvatskoj se Zacapa 23 i Zacapa XO može pronaći u mnogim restoranima i kafićima.

Globalna ambasadorica Rebecca Quinonez educira potrošače i korisnike diljem svijeta o brendu Zacapa, a u Zagrebu je tijekom dva dana u suradnji s jednim od najboljih hrvatskih restorana Apetit City, dočarala okuse Gvatemale kroz predstavljanje povijesti brenda Zacapa, vrhunskih pića Zacapa 23 i Zacapa XO, načine prezentacije te serviranja, uključujući i pripremu te serviranje koktela Signature Old Fashioned.

„Iznimno nam je drago što smo ugostili Rebeccu Quinonez, koja nam je prenijela svoje dugogodišnje iskustvo predstavljanja vodećih brendova diljem svijeta te pružila potporu u predstavljanju ruma Ron Zacapa kao vodećeg luksuznog brenda. Istodobno imali smo priliku vidjeti i pripremu te serviranje koktela Signature Old Fashioned koji spada u među najpoznatije svjetske koktele, a čija povijest seže u 19. stoljeće“, izjavila je ovom prilikom Renata Šobak, direktorica tvrtke PPD Croatia.

Povijest branda Zacapa vezana je uz povijesti Gvatemale te njeno plodno, vulkansko tlu koje predstavlja jedno od najidealnijih mjesta u svijetu za uzgajanje šećerne trske. Master blender Lorena Vasquez brine o dozrijevanju pića na nadmorskoj visini od 2300 m, gdje prosječna temperatura iznosi 16,7 stupnjeva Celzija, pa dozrijevanje nikada nije pod utjecajem velikih razlika u temperaturi, dopuštajući da piće razvije svoj dubok, bogat okus.

Zacapa XO i Zacapa 23 predstavljaju ultra-premium mješavine ruma stare između šest i 23 (Zacapa 23) odnosno šest i 25 godina (Zacapa XO). Kako bi se postigla ultimativna dubina okusa, svaka kap pića dozrijeva u nekoliko različitih bačvi uključujući bačve u kojima su dozrijevali robusni američki viskiji, delikatni šeri te bačve Pedro Ximenez vina. Kako bi se razlikovao od Zacapa 23, Zacapa XO tijekom dvije godine dodatno dozrijeva u francuskim bačvama konjaka. Ovaj proces rezultira razvojem finih aroma čokolade, karamele i pečene kave.

Od privatnih kušanja za vrijeme Tribeca Film Festivala za dobitnika Oscara Adriena Brodya i glumicu Oliviu Wild, preko sudjelovanja na iznimno ekskluzivnoj izložbi Millesime Food & Wine Expo u Mexico Cityu s programom „Secret of Zapaca“, do održavanja privatnih večera, rum Zacapa izuzetno je cijenjen među ljubiteljima vrhunskih pića.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!