Bolesno na festivalu u Pragu, četiri domaća projekta na East European Forumu

Vijesti

Natrag na Vijesti

Bolesno na festivalu u Pragu, četiri domaća projekta na East European Forumu

Foto:

Dugometražni dokumentarni film Bolesno redatelja Hrvoja Mabića bit će prikazan na 18. izdanju Međunarodnog festivala filmova o ljudskim pravima Jedan svijet, koji se odvija u Pragu od 7. do 16. ožujka.

Mabićev film uvršten je u sekciju Panorama, koji donosi 15 dokumentaraca prikazanih na velikim međunarodnim festivalima. Film Bolesno utemeljen je na velikom skandalu koji je potresao hrvatsku javnost, a prati djevojku koja se nastoji suočiti s teškom traumom iz prošlosti te se ponovno uključiti u svakodnevni život. Produkciju filma potpisuje Fade In, a koprodukciju Zagreb film i Drugi plan.

U okviru festivala Jedan svijet održat će se i peti East Doc Platform, najveća profesionalna manifestacija za razvoj i podršku kreativnog autorskog dokumentarnog filma s područja srednje i istočne Europe, koju organizira češki Institut dokumentarnog filma (IDF). U sklopu jednog od programa East Doc Platforma, nazvanog East European Forum, predstavit će se četiri projekta - Rode u režiji Tomislava Jelinčića i produkciji Antitalent Produkcije, kanadsko-hrvatska koprodukcija Aleph u režiji Ive Radivojević i koprodukciji Fade-Ina, te srpsko-hrvatske koprodukcijeWho Framed Cactus Kid u režiji Đorđa Markovića i Okupirano kino u režiji Senke Domanović, oba u koprodukciji Nukleus filma.

East European Forum je regionalno predstavljanje dokumentarnih projekata međunarodnim TV producentima, prodajnim agentima, distributerima, kupcima i predstavnicima filmskih fondova i festivala.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!