Koncertom u Lisinskom obilježena prva obljetnica smrti glazbene legende Kemala Montena

Vijesti

Natrag na Vijesti

Koncertom u Lisinskom obilježena prva obljetnica smrti glazbene legende Kemala Montena

Foto:

Zagreb, 20. siječanj 2016. – Veliki koncertni spektakl Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih održan je jučer u čast neprežaljenog sarajevskog kantautora Kemala Montena. Više od dvadeset najpoznatijih regionalnih glazbenika interpretirali su Kemine antologijske pjesme u, do posljednjeg mjesta ispunjenoj, koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Podršku koncertu za pamćenje pružio je i zagrebački gradonačelnik i Kemin veliki prijatelj Milan Bandić.

Amir Kazić - Leo, Boris Novković, Danijela Martinović, Dražen Žerić Žera, Enes Kišević, Gabi Novak, Hari Varešanović, Halid Bešlić, Ismeta Dervoz, Ivana Husar Mlinac, Jasna Gospić, Luka Bulić, Marija Husar Rimac, Max Hozić, Mladen Burnać, Paula Jusić, Saša Matić, Tarik Filipović, Tereza Kesovija, Teška Industrija, Željko Bebek te Željko Samardžić izvođači su koji su zapjevali svima omiljene pjesme kao što su Napiši jednu ljubavnu, Dušo moja, Jedne noći u decembru i Nije htjela.

Scenografija pozornice, za koju je zaslužan Ivica Propadalo koji je ujedno i jedan od izvođača, bila je posebno dojmljiva. Kemalova gitara na stalku i njegova crvena zimska jakna prebačena preko naslonjača, ostavljale su dojam da je i on sinoć bio uz svoju publiku i prijatelje.

Višesatni glazbeni repertoar, sjajne izvedbe vrhunskih umjetnika i emocijama ispunjena dvorana, obilježili su prvi koncert u čast ovog velikana, a želja Udruge Kemal Monteno, kao i svih njegovih prijatelja, je da ovo bude samo prvi u nizu koncerata i da ovo druženje uz našeg Kemicu, postane tradicija.

Organizatori koncerta sjećanja su Udruga Kemal Monteno i agencija XOXO, izvršni producenti koncerta su Paula Jusić i Đelo jr. Jusić, dok je glazbeni producent Nikša Bratoš čiji je orkestar pratio sve izvođače na sceni.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!