Microsoft će tijekom tri godine donirati cloud resurse vrijedne milijardu dolara

Vijesti

Natrag na Vijesti

Microsoft će tijekom tri godine donirati cloud resurse vrijedne milijardu dolara

Foto:

DAVOS-KLOSTERS, 20. siječnja 2016. – Predsjednik Uprave Microsofta Satya Nadella najavio je prilikom govora na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu u Švicarskoj da će tvrtka tijekom sljedeće tri godine donirati jednu milijardu dolara vrijedne cloud resurse koji bi trebali služiti javnom dobru. Donacija će biti usmjerena prema neprofitnim organizacijama, sveučilišnim istraživanjima te za osiguranje pristupa internetu i bit će obavljena preko nedavno formirane tvrtke Microsoft Philanthropies.

„Microsoft osnažuje brojne organizacije širom svijeta donacijama cloud usluga koje predstavljaju tehnologiju koja trenutačno najviše utječe na promjene u našoj svakodnevici“ rekao je Satya Nadella te dodao kako će sada više od 70.000 organizacija imati pristup tehnologiji koja će im pomoći da riješe najveće društvene izazove, u potpunosti unaprijede uvjete života te potaknu ravnomjerniji novi rast.

Računarstvo u oblaku se pojavilo kao vitalni resurs za nove uvide u rastući broj podataka što dovodi do raznih otkrića ne samo u okviru znanosti i tehnologije već utječe na niz ekonomskih i društvenih promjena. Također, cloud može poboljšati komunikaciju i doprinijeti rješavanju problema te pomoći organizacijama raditi produktivnije i učinkovitije.

Specifični elementi ove nove inicijative su:

pratiti potrebe neprofitnih organizacija - novi globalni program donacija omogućava da Microsoftove cloud usluge kao što su Microsoft Azure, Power BI, CRM Online te Enterprise Mobility Suite, budu još dostupnije neprofitnim organizacijama putem tvrtke Microsoft Philanthropies. Ovaj program je u stvari nastavak već uspješnog programa kojim je omogućena donacija Office 365 neprofitnim organizacijama. Novi program započet će u proljeće ove godine, a Microsoft Philanthropies ima za cilj obuhvatiti 70.000 neprofitnih organizacija u iduće tri godine.

širenje pristupa cloudu za potrebe istraživanja na sveučilištima - Microsoft Research i Microsoft Philanthropies će za 50 posto povećati donacije Microsoft Azure za istraživanja čime se osiguravaju besplatni skladišni i računalni resursi, a sve sa svrhom da fakulteti ubrzaju svoja istraživanja. Trenutačno, ovaj program nudi besplatne cloud resurse za više od 600 istraživačkih projekata na šest kontinenata.

• dosezanje novih zajednica putem osiguranja pristupa internetu i cloud uslugama - Microsoft Philanthropies i Microsoft Business Development kombinirat će pristup doniranih cloud usluga sa ulaganjima u nove, cjenovno povoljne tehnologije pristupa internetu te treninga za zajednice. Kombinirajući cloud usluge s povezivanjem i treningom te fokusiranjem na nova javno-privatna partnerstva, Microsoft Philanthropies namjerava podržati 20 takvih projekata u najmanje 15 zemalja diljem svijeta do sredine 2017. godine.

Bolji pristup Microsoft Cloud uslugama, uključujući snažnu Microsoft Azure platformu, za neprofitne organizacije nadovezuje se na dugogodišnji cilj tvrtke da suvremene tehnologije budu dostupne besplatno ili za simboličnu cijenu onim organizacijama koje rade na rješavanju nekih od najtežih problema u društvu.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!