Svjetska premijera Ogrestinog filma na Berlinaleu na Valentinovo

Vijesti

Natrag na Vijesti

Svjetska premijera Ogrestinog filma na Berlinaleu na Valentinovo

Foto:

Program Panorama, tradicionalno usmjeren na filmove s jakim autorskim vizijama u okviru kojega će biti i Ogrestin film, prikazat će 18 cjelovečernjih igranih filmova.Tako će se Ogresta ove godine naći u konkurenciji renomiranih svjetskih redatelja poput Waynea Wanga ili Daniela Burmana, a glavni glumci Ogrestina filma Ksenija Marinković i Lazar Ristovski moći će se odmjeriti sa svjetski poznatim imenima kao što su Julianne Moore, Ethan Hawke, Takeshi Kitanoili Michael Peña.

S one stranenapeta je psihološka drama nastala prema scenarijuMate Matišićai Zrinka Ogreste, a prati patronažnu sestru Vesnu koja se se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Nakon jednog neočekivanog poziva, međutim, na površinu ispliva tajna koju je kroz sve te godine nastojala skriti. Uz Kseniju MarinkovićiLazara Ristovskog u ostalim se ulogama pojavljujuTihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverići drugi.

Ostatak filmske ekipe čine direktor fotografijeBranko Linta, montažerTomislav Pavlic, ravnateljica filmaMaja Vukić, scenografkinjaTanja Lacko, kostimografkinjaKatarina Zaninović, majstorica maskeSlavica Šnur, a za zvuk su bili odgovorniMladen Pervani Martin Semenčić. Producent filma je Ivan Maloča, a produkciju potpisuje zagrebački Interfilm u koprodukciji sa Zillion filmom iz Beograda i Hrvatskom radiotelevizijom.FilmS one stranesufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Filmskog centra Srbije, a hrvatska se premijera očekuje u ožujku 2016. godine.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!