Uspješne poslovne osobe i bivši šefovi najveći su poslovni uzori

Vijesti

Natrag na Vijesti

Uspješne poslovne osobe i bivši šefovi najveći su poslovni uzori

Foto:

Postoji li neka osoba kojoj se posebno divite i za koju možete reći da je vaš poslovni uzor? U anketi koju je MojPosao proveo na više od 1500 ispitanika građani su dali odgovor upravo na to pitanje.

Rezultati su pokazali da poslovni uzor ima 63% ispitanika, dok njih 37% kaže da poslovni uzor nemaju.

Za najveći broj ispitanika (24%) koji imaju poslovni uzor, to je uspješna poslovna osoba.

Tako su se na popisu ovih ispitanika našli američki inženjer i poduzetnik Elon Musk, vlasnik i direktor Facebooka Mark Zuckerberg, britanski milijarder i vlasnik brenda Virgin Richard Branson, američki biznismen i predsjednički kandidat Donald Trump, talijanski automobilist i osnivač Ferrarija Enzo Ferrari, američki poslovni magnat i direktor Microsofta Bill Gates, bivši vuk s Wall Streeta" i autor istoimene knjige Jordan Belfort, ali i hrvatski inovator te jedan od najboljih poslodavaca Mate Rimac, vlasnik tvrtke Orbico Branko Roglić te osnivač i vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Za 15% ispitanika poslovni je uzor njihov bivši šef. Ovi ispitanici svoje bivše nadređene opisuju kao "lidere sa zavidnim znanjem i iskustvom" te kao osobe koje cijene rad i trud radnika.

„Koliko god me znala nervirati, bila je autoritativna ličnost s kojom nije bilo šale. Iza nje su stajali radno iskustvo, znanje i stalna volja da uči i razvija se. Više nismo u kontaktu, ali pamtit ću je kao osobu koja je s lakoćom obavljala zadatke i održavala kontakte s ljudima“, kaže jedna ispitanica za svoju bivšu šeficu.

Sadašnji šef poslovni je uzor za 9% ispitanika, a među njima izdvojeni su mentor na stručnom osposobljavanju, šefica, direktor firme te voditelj grupe.

„Svaki dan nešto novo naučim od nje u odnosu s ljudima“, kaže jedna ispitanica za svoju šeficu, dok drugi ispitanik dodaje da je njegov nadređeni "kompetentan, prijateljski i mentorski nastrojen".

Za 8% ispitanika poslovni je uzor netko drugi, uglavnom otac, majka ili partner.

Međutim, na popisu ovih ispitanika našli su se i poznati televizijski mafijaši Don Corleone i Tony Soprano, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te sadašnja predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ali i Kim Kardashian.

Kolega je poslovni uzor za 7% ispitanika.

„Kao praktikant uz dotičnog sam kolegu naučio sve o poslu konobara i volio bih da ostali mladi radnici imaju takvog voditelja kao što sam imao ja“, kaže jedan ispitanik o svom kolegi.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!