Manjinska hrvatska koprodukcija Tanka linija na festivalu u Milanu

Vijesti

Natrag na Vijesti

Manjinska hrvatska koprodukcija Tanka linija na festivalu u Milanu

Foto:

Manjinska hrvatska koprodukcija Tanka linija, dugometražni dokumentarni film u režiji Nine Mimice i Paole Sangiovanni, premijerno će biti prikazan na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Visioni dal Mondo - Immagini dalla Realtà, koji će se od 11. do 13. prosinca održati u Milanu.

Tanka linija istražuje uzroke i posljedice ratnih silovanja, kroz priče dvojice bivših talijanskih vojnika, pripadnika mirovnih misija, umiješanih u zločine nad civilima u Somaliji, te kroz priču jedne žene, žrtve silovanja u Bosni, koja se opire šutnji cijele zajednice i pokušava ostvariti pravdu, nadomještajući na najbolji mogući način inertnost i manjkavost pravnog sustava vlastitim djelovanjem.

Film je nastao po scenariju i u režiji Nine Mimice i Paole Sangiovanni, kameru potpisuju Eleonora Patriarca i Faris Dobraòa, a montažu Ilaria Fraioli. Za produkciju su bile zadužene talijanske kuće Doclab i Altreforme, a hrvatski je koproducent Kinematograf i producentica Dijana Mlađenović. Film je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!