Hrvatski filmovi i filmaši na Festivalu europskog filma Les Arcs

Vijesti

Natrag na Vijesti

Hrvatski filmovi i filmaši na Festivalu europskog filma Les Arcs

Foto:

Sedmo izdanje Festivala europskog filma Les Arcs, koji će se održati od 12. do 19. prosinca u francuskim Alpama, ove će godine u svom programskom i industrijskom dijelu predstaviti više hrvatskih filmova i koprodukcija. Les Arcs je jedno od najvažnijih mjesta za promociju europskih kinematografija i umrežavanje europskih filmaša, na kojem će ove godine biti prikazano više od 120 filmova, uz sudjelovanje više od 500 filmskih profesionalaca.

U službenom natjecateljskom programu među deset filmova koji se natječu za glavnu nagradu Kristalna strijela nalazi se islandsko-dansko-hrvatska koprodukcija Vrapci redatelja Rúnara Rúnarssona, nastala u koprodukciji s hrvatskom MP filmskom produkcijom. Program Hauteur, koji donosi selekciju najboljih europskih autorskih ostvarenja, prikazat će Zvizdan Dalibora Matanića i nizozemsko-hrvatsku koprodukciju Full Contact redatelja Davida Verbeeka, nastalu u koprodukciji s hrvatskom Jaako dobrom produkcijom.

Službeni natjecateljski program kratkometražnih filmova donosi još dva naslova: nagrađivani Piknik redatelja Jure Pavlovića i finsko-hrvatsku koprodukciju Majka u režiji Otto Kylmäläe, nastalu u koprodukciji s hrvatskim Slavica filmom.

U industrijskom programu festivala bit će predstavljena tri domaća projekta. Tako će se na trodnevnom koprodukcijskom sajmu Arc 1950 potencijalnim koproducentima, distributerima, prodajnim agentima te predstavnicima regionalnih fondova i investitora predstavitiSonja Tarokić s projektom debitantskog dugometražnog filmaZbornica, koji nastaje u produkciji zagrebačke Kinorame. U programu Work in progress, u kojem će se predstaviti deset filmova u fazi post-produkcije, nalaze se debitantski dugometražni film Hane Jušić Ne gledaj mi u pijat te animirano-dokumentarna manjinska koprodukcija Chris the Swiss redateljice Anje Kofmel, koji nastaje u koprodukciji s hrvatskim Nukleus filmom.

Svi navedeni filmovi i koprodukcije podržani su sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!