MOL Grupa postavlja izložbu „Moje sunce za Gunju” u Budimpešti

Vijesti

Natrag na Vijesti

MOL Grupa postavlja izložbu „Moje sunce za Gunju” u Budimpešti

Foto:

BUDIMPEŠTA, 8. listopada 2015. – Danas je u Budimpešti otvorena godišnja izložba i sajam suvremene umjetnosti „Art Market Budapest” na kojem svoja umjetnička djela izlaže 500 umjetnika iz 25 zemalja. Uz potporu MOL Grupe postavljena je i izložba renomiranih hrvatskih umjetnika „Moje sunce za Gunju” prije njezina trajnog izlaganja u Društvenom centru u Gunji koji financira INA.

Kao dio obilježavanja 50 godina Ine prošlog prosinca, INA je najavila donaciju u vrijednosti od dva i pol milijuna kuna za izgradnju Društvenog centra u Gunji te pokretanje projekta „Moje sunce za Gunju”. Deset renomiranih umjetnika, nadahnuti motivom sunca, stvorili su djela koja će trajno biti izložena u Društvenom domu u Gunji po dovršetku njegove izgradnje koje se očekuje krajem 2015.

„Neobično nam je drago što možemo podržati sudjelovanje ovih renomiranih hrvatskih umjetnika na vodećoj izložbi Srednjoistočne Europe „Art Market Budapest”. Prošlogodišnje poplave koje su dovele do strašne devastacije još su nam živo prisutne u sjećanju te smo veoma ponosni na ovaj projekt koji je pokrenula INA. Uvjereni smo da će izložba po njezinu trajnom izlaganju u Društvenom centru u Gunji služiti kao stalan podsjetnik na život i nadu. MOL Grupa poznata je diljem cijele regije Srednjoistočne Europe i šire po programima potpore zajednici, pa je naša potpora ovom projektu dodatan dokaz naše snažne angažiranosti.” – rekao je Dominic Köfner, potpredsjednik za korporativne komunikacije Mol Grupe.

Na dobrotvornoj izložbi među ostalim će biti prikazana djela Petra Barišića, Željka Kovačića, Ivana Kozarića, Vatroslava Kuliša, Borisa Ljubičića, Deniss Mikulčić Grgić, Bane Milenkovića, Ivice Propadala, Ante Rašića i Saše Šekoranje.

„Art Market Budapest” bit će otvoren od 8. do 11. listopada, a očekuje se da će privući više od 25 000 posjetitelja.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!