70% ispitanika priča o poslu (i) u privatno vrijeme

Vijesti

Natrag na Vijesti

70% ispitanika priča o poslu (i) u privatno vrijeme

Foto:

Na poslu provodimo 40 i više sati tjedno, više nego što provodimo s članovima obitelji i prijateljima. Posao je stoga neizbježna tema i u naše privatno vrijeme, a kako tada o njemu govorimo istražio je MojPosao u anketi provedenoj na više od 600 ispitanika.

Kada privatno priča o poslu najviše ispitanika (38%) žali se na uvjete rada. Ispitanici se uglavnom žale na (premalu) plaću, (neplaćene) prekovremene sate i/ili na nadređene koji ih iskorištavaju".

„Ponekad se požalim na nemoguće kolege“, kaže jedan od ispitanika, dok se drugi žali na "lošu organizaciju posla, nezainteresiranost šefova za uvođenje reda i edukaciju zaposlenika".

„U više slučajeva u zadnji čas saznam kako radim, kolegica mi često kasni na smjenu“, opisuje svoju "poslovnu temu" jedan od ispitanika.

U privatno vrijeme o poslu ne priča 30% ispitanika. Ovi ispitanici smatraju da "ne treba miješati poslovno i privatno" te o poslu žele "što manje pričati u privatno vrijeme".

„Bavim se hobijima i planovima za budućnost“, kaže jedan ispitanik, a drugi dodaje: „Kod kuće se samo pripremam za posao. Ne pričam o njemu.“

Pozitivne trenutke s posla prepričava 24% ispitanika. Riječ je o ispitanicima koji rade u "dobroj radnoj atmosferi" te onima koji ističu da se "smiju svojim i tuđim glupostima".

„Volim podijeliti pozitivne i negativne događaje da se malo nasmijemo u društvu i da netko nešto nauči iz toga, za slučaj da se nađe u istoj situaciji“, kaže jedan ispitanik.

„Svaki posao je zabava, ako ga tako vidite“, smatra jedan od ispitanika.

U privatno vrijeme, govoreći o poslu, 8% ispitanika bavi se ogovaranjem.

„Ogovaram šeficu jer drugim radnicima naređuje da me kontroliraju“, kaže jedan ispitanik, a drugi priznaje da ogovara "dosadne kolegice".

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!