Komore Zapadnog Balkana izradile akcijski plan za gospodarski napredak regije

Vijesti

Natrag na Vijesti

Komore Zapadnog Balkana izradile akcijski plan za gospodarski napredak regije

Foto:

Svjesni potrebe još čvršće buduće suradnje putem zajedničkih regionalnih aktivnosti, gospodarske komore Zapadnog Balkana, Hrvatske i Slovenije izradile su tzv. „Akcijski plan komora Zapadnog Balkana WB6 u kreiranju lanca vrijednosti na regionalnoj razini“ čija će implementacija osigurati gospodarski napredak regije Zapadnog Balkana.

Tako su na sastanku u Beču, koji se održao na marginama ministarske konferencije o Zapadnom Balkanu 27. kolovoza u Gospodarskoj komori Austrije, predsjednici komora ZB-a kao i predstavnici Hrvatske gospodarske komore i Gospodarske zbornice Slovenije potpisali Sporazum o osnivanju Investicijskog foruma komora Zapadnog Balkana čiji je cilj sustavna razmjena informacija i predlaganje mjera za povećanje ulaganja u prioritetne, zajednički definirane, regionalne projekte.

„Među najvažnije projekte akcijskog plana, osim osnivanja Investicijskog foruma komora ZB-a, spada i osnivanje Foruma komora ZB-a za programiranje zajedničkih projekata te projekt Regionalne platforme za jačanje malog i srednjeg poduzetništva“, objasnio je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove Želimir Kramarić koji je sudjelovao na sastanku ispred HGK.

Na sljedećem sastanku, koji će se održati u listopadu ove godine u Budvi, pristupit će se i osnivanju Foruma komora ZB-a za programiranje zajedničkih projekata te Centra kompetencija gospodarskih komora – tzv. Regionalne platforme za jačanje malog i srednjeg poduzetništva.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!