Šefov friend request: Ponuda koja se ne odbija?

Vijesti

Natrag na Vijesti

Šefov friend request: Ponuda koja se ne odbija?

Foto:

Društvene mreže sve su više prisutne u poslovanju, stoga ne čudi što su privatni profili mnogih korisnika postali i poslovni. Imati na listi prijatelja i kolege nije neobično, ali kakva je situacija sa šefovima? U anketi provedenoj na više od 700 ispitanika MojPosao je istražio imate li svog nadređenog kao prijatelja na Facebooku i kako je do toga došlo?

Velika većina ispitanika, njih 85%, nema svog nadređenog kao prijatelja na Facebooku.

Među njima je 81% onih koji nemaju Facebook profil, ne žele šefa za prijatelja na ovoj društvenoj mreži ili pak kažu da je njihov šef stara garda i nije na Fejsu".

„Privatni i poslovni život nikad ne idu zajedno“, kaže jedan ispitanik, a drugi dodaje: „Mislim da je Facebook privatna stvar i da svaka osoba ima pravo na privatnost.“

Svega 3% ispitanika iz ove skupine odbilo je šefov zahtjev za prijateljstvom, a njih 1% zahtjev još uvijek nisu potvrdili.

Šefa kao prijatelja na Facebooku ima 15% ispitanika.

Među ovim ispitanicima najviše je onih kojima je sam šef poslao zahtjev za prijateljstvom (9%). Neki od ispitanika navode kako su prihvatili zahtjev jer su imali osjećaj da ga "ne bi bilo pametno odbiti".

„Radi lakšeg sporazumijevanja u poslu prihvatila sam zahtjev, ali ponekad mi je neugodno "lajkati" neke stvari jer mislim da će šefica to vidjeti“, priznaje jedna ispitanica, dok druga pojašnjava kako je ograničila sve što se može vidjeti na njenom profilu.

Zahtjev za prijateljstvom na Facebooku šefu je poslalo 6% ispitanika. Nekima od njih šefovi su bili na listi prijatelja i prije nego što su postali njihovi zaposlenici, dok su se drugi sa šefom jednostavno sprijateljili.

„Zapili smo se skupa pa sam ga odlučio dodati“, priznaje jedan ispitanik.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!