Izgradnja eko vrta u Domu za odgoj djece i mladih Dugave

Vijesti

Natrag na Vijesti

Izgradnja eko vrta u Domu za odgoj djece i mladih Dugave

Foto:

Korisnici Doma za odgoj djece i mladih Dugave će, uz pomoć VCZ-a i volontera, 20. i 21. svibnja od 10 do 16 sati uređivati dio dvorišta koji je predviđen za eko vrt. Andreja Čoh, vlasnica urbanog vrta na vrhu svoje stambene zgrade te autorica bloga Urbana vrtlarka održat će sudionicima radionicu o vrtlarstvu, ali i provesti ih kroz sve faze izgradnje eko vrta (priprema terena, obrada, sadnja). Osim uključivanja u zajedničku aktivnost, korisnici će dobiti priliku trajno koristiti eko vrt u kojem će biti zasađeno razno povrće i začinsko bilje.

Također, za sve prisutne bit će organizirana radionica izrade kompostišta koju će voditi Sandra Dobrić i Gordana Dragičević iz udruge Parkticipacija. Osim dobivenog znanja o važnosti razdvajanja i smanjivanja bio otpada, kompostište će ostati korisnicima doma na korištenje.

Cilj ove volonterske akcije je educirati i osvijestiti korisnike Doma o važnosti brige o zemlji i prirodnom uzgoju te ih potaknuti na zajedničku aktivnost kojom će i u budućnosti moći pridonijeti svojoj neposrednoj zajednici.

***

Peta po redu Hrvatska volontira do sada je okupila više od 190 organizatora volontiranja koji su osmislili i prijavili više od 280 volonterskih aktivnosti na razini cijele Hrvatske. Volonteri iz preko 60 hrvatskih gradova sudjelovat će u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju sretnije i bolje zajednice.

Popis svih volonterskih aktivnosti koje će se održati u razdoblju od 18. – 23. svibnja 2015. možete naći na sljedećoj poveznici: http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events

Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske organizatori su manifestacije Hrvatska volontira kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo ogroman značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva.

Hrvatska volontira ove će se godine održati od 18. do 23. svibnja 2015., a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!