Posebna obljetnica: Opel i GM zahvaljuju 500 milijuna puta

Vijesti

Natrag na Vijesti

Posebna obljetnica: Opel i GM zahvaljuju 500 milijuna puta

Foto:

Rüsselsheim. General Motors danas je obilježio impresivnu obljetnicu koja se tiče proizvodnje: od osnutka tvrtke 1908. kupcima iz cijelog svijeta isporučeno je više od 500 milijuna vozila – nijedan drugi proizvođač automobila ne može se pohvaliti takvim brojkama proizvodnje. Opel je kao jedna od marki s bogatom tradicijom iz grupe odigrao važnu ulogu u tome: ovaj je njemački proizvođač automobila proizveo 68 milijuna vozila, većinu u svojoj glavnoj tvornici u Rüsselsheimu, gdje se odvija i proslava tog postignuća.

Vjerni kupci pozvani su na večeru s Upravom u povijesnom ambijentu Opelove garaže oldtajmera. Annu Katharinu Dionysius iz Riedstadta čekalo je posebno iznenađenje tijekom posjete proizvodnom pogonu: ta je dugogodišnja vozačica Opela odabrala Opel Zafiru Tourer koju je nedavno naručila izravno s proizvodne linije – bio je to poklon za obljetnicu koju joj je uručio glavni izvršni direktor Opela, dr. Karl-Thomas Neumann.

Anna Katharina Dionysius imala je nekoliko dana prije događaja prometnu nesreću sa svojom Astrom u kojoj je automobil jako oštećen, no ona je pretrpjela samo manje ozljede. Oglasila se na Facebooku i pohvalila svojeg „crvenog heroja“ te zahvalila Opelovim inženjerima na „izvrsno obavljenom poslu“. Zafira Tourer s supertihim dvolitarskim dizelskim motorom koji daje 125 kW/170 KS i usklađen je sa strogim emisijskim standardom Euro 6 nova je na tržištu.

Dr. Neumann: “Za mene je ova obljetnica puno više od impresivnog broja jer 500 milijuna automobila znači 500 milijuna kupaca, priča i iskustava. Stoga tim kupcima kažemo hvala" 500 milijuna puta zbog njihove vjernosti i povjerenja jer nam je čast imati tako važnu ulogu u njihovim životima.“

GM je globalno proslavio obljetnicu 500-milijuntog automobila. Praktički istovremeno s proslavom u Rüsselsheimu vjerni su kupci bili pozvani u proizvodne pogone grupe u Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Kini. Anna Katharina Dionysius jedan je od pet kupaca širom svijeta kojima je prilikom obilježavanja ovog značajnog postignuća poklonjen novi automobil. „Tijekom 2015. očekujemo da ćemo širom svijeta dnevno proizvoditi više od 1000 automobila po satu, 24 sata na dan.“ Rekla je GM CEO Mary Barra. „Ukupno to je volumen od 10 miliona vozila, najviše u našoj povijesti. Ovu uistinu impozantnu brojku gledam kao 10 miliuna prilika da još jednom potvrdimo kakva smo kompanija i kažemo hvala našim kupcima.“ Rekla je Barra.

Marry Barra nastavila je s podsjetnikom na sve tehnološke inovacije koje su promijenile svijet auto industrije, a koje je upravo GM prvi počeo ugrađivati u svoje automobile, a među kojima su: prvi V8 motor, prvi automatski mjenjač, prve „crash test“ lutke, i prvi zračni jastuci u serijskom automobilu.

Opel je automobile počeo proizvoditi 1899. i GM-ovoj grupi pripada od 1929., a mnogi važni događaji obilježavaju naše zajedničko putovanje, primjerice legendarni automobili kao što su Kadett, Rekord, GT, Manta i Kapitän. Cijelo se to vrijeme Opel isticao svojim tehničkim inovacijama koje su kupcima nudile veliku uporabnu korist i prednosti. Tako je npr. 1989. proizvođač automobila iz Rüsselsheima bio prva marka koja je standardno opremila svoja vozila katalitičkim konverterima. Vodeći princip – „Činimo tehnologije koje su inače dostupne samo u luksuznim automobilima dostupnima svima“ – ostao je do danas temelj filozofije marke. U skladu s tom tradicijom stiže još jedna zvijezda: Opel OnStar. Osobna usluga i pomoćnik za mobilnost postat će dostupan ove godine i pretvoriti vozilo u mobilnu internetsku mrežnu točku.

Dr. Karl-Thomas Neumann: “Svake godine Opel proda više od milijun automobila, a budući da smo usred naše ofenzive modela i motora, bilježimo stalan trend porasta. Vrhunac ove godine predstavljanje je nove Astre. Obećavam vam i u ime naših 35 000 zaposlenika: taj će automobil još jednom oduševiti kupce i pribaviti marki još puno obožavatelja.“

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!