„Neispričane priče...kojima nema kraja“ pobjednička je priča NIVEA projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“

Vijesti

Natrag na Vijesti

„Neispričane priče...kojima nema kraja“ pobjednička je priča NIVEA projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“

Foto:

Zagreb, 6. studeni 2018. – Pobjednička priča kreativnog natječaja održanog u sklopu projekta društvene odgovornosti "Neka odrastanje bude dječja igra" kojeg tvrtka Beiersdorf Hrvatska provodi već petu godinu u suradnji sa Savezom društava „Naša djeca“ Hrvatske je priča „Neispričane priče...kojima nema krajaDruštva „Naša djeca“ Sveti Križ Začretje.

Kreativni natječaj održan je u sklopu projekta na NIVEA stranici https://www.nivea.hr/nivea-noviteti/bajkaonica na kojoj je predstavljena 21 priča nastala na Bajkaonicama, radionicama održanim u Društvima „Naša djeca“ diljem Hrvatske, a zadatak svakog Društva bio je osmisliti novu, slobodnu interpretaciju bajke H. C. Andersena „Ružno pače“ na način da se ne mijenja ono najbitnije – pouka priče.

Ambasador projekta, glumac Zijah Sokolović i poznata lica iz javnog života koji podržavaju projekt Doris Pinčić Rogoznica, Ida Prester, Mirna Medaković Stepinac i Luka Bulić prepoznajući važnost pripovijedanja djeci od malih nogu, ispričali su pobjedničku priču „Neispričane priče...kojima nema kraja“ u videu koji možete pogledati ovdje.

Potrošači su svojim glasovima na NIVEA stranici u razdoblju od 05. do 26. listopada odlučili kojih pet novih interpretacija bajke su najbolje, a potom je stručni žiri zaključno s 30. listopadom 2018. godine sastavljen od tri člana – Magdalene Mlinar Blaić, predstavnice tvrtke Beiersdorf Hrvatska, Ksenije Rožman, stručne suradnice Saveza društva „Naša djeca“ Hrvatske i neovisne stručnjakinje prof. Velimire Velički s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jednoglasno odabrao pobjedničku priču BAJKAONICE ZA PET.

Projekt će se nastaviti tijekom mjeseca studenog kroz NIVEA mjesec pripovijedanja u kojem će se održati Bajkaonice u osnovnim školama, knjižnicama i bolnicama diljem Hrvatske.

U pet osnovnih škola djeci od 01. do 04. razreda pobjedničku priču izvest će ambasador projekta Zijah Sokolović u sklopu radionica Bajkaonica kako bismo važnost pripovijedanja dodatno približili djeci.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!