Novi Opel Combo proglašen međunarodnim kombijem godine za 2019.

Vijesti

Natrag na Vijesti

Novi Opel Combo proglašen međunarodnim kombijem godine za 2019.

Foto:

Rüsselsheim. Novi Opel Combo Cargo ponio je titulu međunarodnog kombija 2019. godine (International Van of the Year, IVOTY) – najprestižniji naslov u svijetu lakih gospodarskih vozila. Žiri koji čini 25 specijaliziranih novinara iz 25 europskih zemalja dao je Combu 127 bodova i tako stavio novi Opel daleko ispred drugoplasiranog Mercedes Sprintera (92 boda). Veliki užitak u vožnji, inovativni pomoćni sustavi i ekonomičnost Opelova kombija imali su ključnu ulogu u Combovom osvajanju ove prestižne nagrade za proizvođača iz Russelsheima po treći puta od kada se počela dodjeljivati 1992. Prije Comba opel je nagradu „International Van of the Year“ nagradu osvojio sa Astrom Van 1999. i sa Vivarom 2002. Novi Opel Combo je razvijen unutar PSA grupacije i optimiziran za potrebe Opelovog branda. Nagrada je dodijeljena na sajmu gospodarskih vozila IAA u Hannoveru, a za Combo ju je od predsjednika izbora Jarlatha Sweeneyja primio glavni izvršni direktor Opela Michael Lohscheller.

“Vrlo smo ponosni na nagradu“, rekao je Michael Lohscheller. “Ova pobjeda pokazuje i mogućnosti Opela u tvrtki Groupe PSA. Combom sada napadamo segment C kombija, a dosad nismo tu imali značajniju ulogu. To znači izvanrednu mogućnost rasta za Opel u području lakih gospodarskih vozila, pa je prikladno što smo u Rüsselsheimu dobili odgovornost za razvoj nove platforme za laka gospodarska vozila za cijelu PSA grupaciju.”

Članovi IVOTY žirija bili su vrlo impresioniran brojnim talentima Opel Comba: „Inženjeri i dizajneri uspjeli su prvi put u povijesti lakih gospodarskih vozila stvoriti kombi u suradnji više marki pri čemu su sve zadržale svoje ključne vrijednosti i osobnost bez skoro imalo kompromisa. PSA-ovi modeli redefiniraju cijeli segment modernih kompaktnih kombija svježim pristupom dizajnu, opremom i završnim detaljima na razini kompaktnih automobila te jedinstvenim osjećajem udobnosti.“

Žiri je pohvalio i brojne pomoćne sustave Opel Comba poput senzora preopterećenosti ili izvrsne, sveobuhvatne vidljivost – primjerice, uz drugu kameru u vanjskom suvozačkom retrovizoru koja smanjuje mrtvi kut s desne strane vozila. Combo Cargo dobio je dodatne bodove zahvaljujući jednako novom bočnom čuvaru također utemeljenom na senzorima. Žiri sastavljen od novinara tako je zaključio: „PSA-ovi kombiji uvjerljivi su na više načina. Predstavljaju pravu novost koja je moderna, udobna i puna naprednih sigurnosnih tehnologija. U upotrebi nude užitak u vožnji i općenito se vrlo dobro ponašaju, ne pokazujući ničim svoju strogo praktičnu svrhu. Nude profesionalcima širok raspon karoserijskih izvedbi i motora – sasvim sigurno novi standard u svijetu kombija.“

Vrlo učinkovit u svakom pogledu

Novi Opel Combo premijerno se predstavlja svijetu na sajmu IAA za gospodarska vozila u Hannoveru (štand C 64, paviljon 13). Novi Combo razvijen je sa željom da se profesionalcima ponudi vrhunska učinkovitost uz najmanje troškove vlasništva u segmentu zahvaljujući posve novoj arhitekturi, genijalnom pakiranju i jedinstvenoj ponudi pomoćnih sustava. Rezultat je iznimno učinkovit transporter.

Od početka će Opel Combo biti dostupan u brojnim varijantama, uključujući standardnu verziju dužine 4,4 m, varijantu XL dugu 4,75 m te prostrani peterosjed standardno opremljen dvama kliznim vratima. Opelov novi kompaktni transporter zasjenjuje i mnoge svoje glavne konkurente utovarnom zapreminom do 4,4 m3, nosivošću do 1000 kg i utovarnom dužinom do 3440 mm za predmete i građevinski materijal. Pametno dizajniran utovarni prostor dovoljno je širok između blatobrana da u njega stanu dvije europalete – čak i u Combo s kraćim međuosovinskim razmakom. A iznimno dugi predmeti kao što su drvene daske mogu se utovariti pod kutem zahvaljujući opcionalnom krovnom prozoru.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!