Najveća greška koju radimo u karijeri je zanemarivanje obrazovanja i edukacije

Vijesti

Natrag na Vijesti

Najveća greška koju radimo u karijeri je zanemarivanje obrazovanja i edukacije

Foto:

Na greškama se uči, ako ih znamo prepoznati i priznati. A koja je najveća greška koju ljudi naprave u karijeri, MojPosao je doznao u anketi provedenoj na više od 500 ispitanika.

Za gotovo polovicu ispitanika (43%) najveća greška u karijeri vezana je uz sam razvoj karijere. Tako ispitanici žale radi odluka vezanih uz studiranje, bilo da je u pitanju izbor pogrešnog fakulteta ili predugo studiranje. Neki pak žale što su upisali fakultet, a drugi zato jer nisu studirali.

„Previše sam uložio sebe u tekući posao (…), a premalo u svoj profesionalni razvoj i edukaciju kako bih konkurirao za bolje radno mjesto“, kaže jedan ispitanik.

„Nisam iskoristila sva svoja znanja, vještine i osobnost, na način na koji sam mogla“, kaže jedna ispitanica.

„Nisam prepoznao na vrijeme kada naći drugu poziciju u većoj tvrtki“, kaže jedan od ispitanika.

Za 29% ispitanika najveća greška u karijeri vezana je uz međuljudske odnose. Tako neki ispitanici u komentarima navode da su imali preveliko povjerenje u kolege", a greška jednog ispitanika bila je "kontinuirano "pokrivanje" kolega koji ne odrađuju svoj posao".

Svega 16% ispitanika navodi da je njihova najveća greška u karijeri bila vezana uz financije.

„Bankrotirao sam otvaranjem firme“, kaže jedan ispitanik, dok drugi navodi: „Nisam znao upravljati financijama niti me je itko u životu to naučio, osim sam sebe na kraju.“

Ispitanici kao grešku navode i "kredit u švicarcima" te izbor "nekonkurentnog zanimanja".

Za 12% ispitanika najveća greška u karijeri je nešto drugo, a u najvećoj mjeri navode "ostanak u Hrvatskoj" te "previše bivših poslova" ili "predugo ostajanje na jednom radnom mjestu".

„Dala sam otkaz, a nisam imala siguran drugi posao“, kaže jedna ispitanica, a druga dodaje: „Nisam se znala ponašati, nisam imala dovoljno povjerenja i iskustva, našla sam se među krivim ljudima, nisam dovoljno poštivala sebe.“

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!