Prvi regionalni pitch događaj Balkan ICO Express u Zagreb dovodi 12 blockchain projekata u potrazi za investitorima

Vijesti

Natrag na Vijesti

Prvi regionalni pitch događaj Balkan ICO Express u Zagreb dovodi 12 blockchain projekata u potrazi za investitorima

Foto: Marko Lukunić, Pixsell

U Zagrebu će se 05. lipnja održati prvi regionalni ICO pitch pod nazivom Balkan ICO Express, na kojem će čak 12 timova imati priliku predstaviti svoje projekte pred potencijalnim investitorima. Ovo je prvi takav događaj koji pokriva tri zemlje regije s osnovnim ciljem predstavljanja projekata potencijalnim investitorima. U potrazi za ulagačima u kripto-zajednici ovakav vid prezentacije nije nepoznat, a organizatori pitcha su tri regionalne udruge – hrvatski UBIK (Udruga za blockchain i kriptovalute), slovenski Blockchain Think Thank te Bitcoin Asocijacija Srbije.

„Na organizaciju ovog događaja odlučili smo se nakon razgovora sa srodnim udrugama iz Slovenije i Srbije jer smo došli do zaključka da bi među brojnim ICO-ima koji se svakodnevno pojavljuju, bilo lakše prepoznati kvalitetnu ideju i tim ako biste imali priliku uživo se uvjeriti u potencijal i vjerodostojnost pojedinog projekta“, izjavio je Vlaho Hrdalo, predsjednik Udruge za blockchain i kriptovalute. Dodaje kako se nadaju da će „ovaj događaj prerasti u stalni forum na kojem će se investitori, savjetnici i kripto-zajednica moći lakše povezati s autorima ICO-a, ali i ponuditi im svoj feedback o prezentiranim projektima“. Format ICO pitcha je poprilično jednostavan te svaki tim ima 5 minuta za prezentaciju svog projekta u kojoj je ključno istaknuti najvažnije informacije o projektu i koristi koju donose odnosno potrebi koju zadovoljavaju. Već je poznato 9 timova koji će predstaviti svoje projekte 05. lipnja na prvom događaju ovog tipa u jugoistočnoj Europi, koji će se održati u prostorijama HUB385. Prijave ICO projekata otvorene su do 30. svibnja, a žiri će odlučiti koja će još 3 projekta dobiti priliku za pitch. Zasad je potvrđeno da će svoje projekte prezentirati: Beyond Seen Screen, DataFy, Enasol, Equinox, Gledos, HoneyComb, Swip Style, Tolar, Vayla. Kriteriji za prijavu projekata su sljedeći: ICO mora biti javno obznanjen, mora biti u pred-ICO fazi i mora biti lociran bilo gdje u SEE regiji.

ICO roadshow već je prošao mnoge slovenske gradove i startupe, gdje su isti imali priliku prezentirati svoje blockchain projekte u slovenskoj zajednici pa je ovaj događaj sada dobio regionalnu notu budući da pokriva tri zemlje regije. Ovaj inovativni koncept ICO turneje ima za cilj promociju ICO projekata i startupa pred investitorima, savjetnicima i zainteresiranom populacijom u regiji jugoistočne Europe.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!