Oliver Sertić na platformi Producers on the Move na ovogodišnjem Cannesu

Vijesti

Natrag na Vijesti

Oliver Sertić na platformi Producers on the Move na ovogodišnjem Cannesu

Foto:

Producent Oliver Sertićodabran je zahvaljući njegovom dosadašnjem producentskom opusu, a osim toga film Dani ludila Damiana Nenadića, kojeg je također producirao, na ovogodišnjem Cannesu će imati market projekciju. Radi se o opservacijskom filmu koji prikazuje inače skriven svijet psihički drugačijih ljudi, koje društvo olako odbacuje i žigosanjem pretvara u pacijente. Film je nastao u koprodukciji hrvatskog Restarta i slovenskog Petra Pan Filma, uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Film je dobio posebno priznanje u Regionalnoj konkurenciji na ovogodišnjem izdanju ZagrebDox festivala.

Producers on the Move, koji će se održati u sklopu 50. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu od 10. do 14. svibnja, zamišljen je kao platforma za umrežavanje s ciljem poticanja europskih filmskih koprodukcija. Sudionike očekuju predavanja, radionice, pitchinzi i sastanci ‘jedan na jedan’ s filmskim ekspertima te im se pruža mogućnost da dobiju prostor za promociju u međunarodnom industrijskim publikacijama.

Osim Sertića, na platformi će sudjelovati još 19 producenata, a cijeli popis možete pronaći na službenoj stranici EFP-a.

European Film Promotion je organizacija koja okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu iz 37 europskih zemalja s ciljem njihova umrežavanja na zajedničkim projektima i inicijativama koje doprinose što uspješnijem plasmanu europskog filma i filmskih talenata u svijetu. Od siječnja 2009. punopravni član organizacije je i Hrvatski audiovizualni centar. Uz EFP u realizaciji programa Producers on the Move sudjeluje i Creative Europe - MEDIA Program.

Oliver Sertić je producent dokumentarnih filmova i direktor Liburnia Film Festivala s pozadinom u novinarstvu te organizaciji raznih događanja. Do danas je producirao oko 30 dugometražnih i kratkometražnih dokumentaraca, uključujući Moj život bez zraka Bojane Burnać, Dani ludila Damiana Nenadića teBlokada Igora Bezinovića. Oliver je osnivač organizacije RESTART, u sklopu koje je pokrenuo Restart laboratorij, Dokukino i Restart Label.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!