Pag okovan snijegom i ledom u seriji The Terror, u produkciji Ridleyja Scotta

Vijesti

Natrag na Vijesti

Pag okovan snijegom i ledom u seriji The Terror, u produkciji Ridleyja Scotta

Foto:

U četvrtak, 29. ožujka na kabelskom kanalu AMC svjetsku će premijeru imati nova serija u produkcijiRidleyja Scota The Terror koja je u travnju 2017. godine snimana na otoku Pagu. Hrvatski gledatelji prvu će epizodu moći pogledatis početkom u22 h.

Na projektu jebiloangažirano208 domaćih filmskih djelatnika, od čega 57 statista. SnimanjeserijeThe Terror u Hrvatskoj je realiziranokroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra, a trajalo je od 3. do30.travnja 2017. godine, ukupno 23 snimajućih dana.Domaći servisni producent bio jeAmbasada film.

Serija The Terror inspirirana jeistinitom pričomte zasnovana na istoimenom romanu Dana Simmonsa, a prati Kraljevsku pomorsku ekspediciju u opasnoj potrazi za arktičkim Sjeverozapadnim prolazom. Plovidba nemirnim vodama suočava posadu s brojnim izazovima. Okruženi zimom, napušteni i bez mogućnosti da pobjegnu s ledenog kraja svijeta, članovi Kraljevske pomorske ekspedicije pokušavaju seizboriti za opstanak s ograničenim izvorima hrane, vode i oružja, strahom od nepoznatog i nedostatkom vjere. Očajna u pokušajima da preživi, posada će seborit ne samo s nedaćama koje su ih snašle, već i međusobno.

Stvarna ekspedicija, organizirana 1845., izazvala je brojne spekulacije jer je više od 120 članova posade nestalo pod nerazjašnjenim okolnostima. Poslije gotovo 175 godina brodove su slučajno pronašle arktičke istraživačke grupe 2014. i 2016. godine.

Izvršni producenti serije The Terror su Ridley Scott, David Kajganich i Soo Hugh, a glavne uloge tumače Jared Harris kao kapetan Francis Crozier, Tobias Menzies kao kapetan James Fitzjames teCiarán Hinds kao Sir John Franklin. Serija kojomdominirajuslikama i pejzaži visoke vizualne kvalitete, prepoznatljivi za produkciju Ridleyja Scotta, ima ukupno 10 epizoda.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!