Odmetnici u kinima od 8. veljače

Vijesti

Natrag na Vijesti

Odmetnici u kinima od 8. veljače

Foto:

Scenarij za ovaj visokobudžetni akcijski trilerpotpisuje Luc Besson, a film je sniman uKarlovcu,Humu,Zagrebu iOgulinute na jezerima Lokve i Čičetijekom lipnja i srpnja 2015. godine.

Odmetnici (Renegades)je priča o američkim marincima koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu pri čemuna dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge. Glumačku ekipu predvodi Oscarom nagrađeni J.K. Simmons (Ritam ludila,La La Land, Juno, Oz, Zakon i red)uz Sullivana Stapletona (300: Uspon carstva) i Charliea Bewleya (Sumrak saga). Režiser je Steven Quale, suradnik Jamesa Camerona na Avataru, Titaniku i Bezdanu, a autor scenarija Luc Besson. Film je nastao u produkciji njegove francusketvrtke EuropaCorp, a servisni producent u Hrvatskoj bila je produkcijska kuća PAKT Media d.o.o.

Za vrijeme snimanja Odmetnika na teritoriju Republike Hrvatske bilo je angažirano 190 filmskih djelatnikate više od 1.100 statista. Film je u Hrvatskoj sniman od 17. lipnja do 24. srpnja 2015. s ukupno 44 dana snimanja (18 dana snimanja u 1. ekipi te 26 dana snimanja u 2. ekipi) i to u Humu, Karlovcu, Zagrebu i Ogulinu te na jezerima Lokve i Čiče. Osim holivudskih zvijezda, u Odmetnicima su nastupila i domaća imena: Denis Brižić, Marko Cindrić, Igor Hamer, Petra Vukelić, Matija Ferlin, Slavko Sobin, Andrej Dojkić te dječakLeon Hasančević Matijašić.

Film je također sniman u Njemačkoj i na Malti, a hrvatske lokacije u Odmetnicima su glumile", između ostalog, i malo bosansko-hercegovačko selo u kojem se nalazi skriveno blago (Hum) te Sarajevo 1995. (Zagrebački Velesajam, Karlovac). Snimanje u Hrvatskoj realizirano je kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra.

Odmetnici kreću u kinodistribuciju širom Hrvatske u četvrtak, 8. veljače.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!