1000 OSMIJEHA ZA DJECU DILJEM HRVATSKE

Vijesti

Natrag na Vijesti

1000 OSMIJEHA ZA DJECU DILJEM HRVATSKE

Foto:

Ovih dana Hrvatska piše jednu lijepu priču. Zaklada Hrvatska za djecu zajedno s brojnim pojedincima i pravnim subjektima iz cijele Hrvatske ispunjava želje gotovo 1000 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi te punoljetnih osoba s posebnim potrebama iz 44 institucije i ustanove koje skrbe o štićenicima iz cijele RH. Ova pozitivna priča svojevrsno je finale projekta slikovnice Učini mali korak velikim.

Dječji osmijeh toliko je snažan, toliko pozitivan, potiče na razmišljanje o našoj ulozi u društvu i pomaganju. Cilj ove akcije bio je upravo osvijestiti javnost o različitim sudbinama i potrebama djece te potaknuti građane na aktivno sudjelovanje. Tisuću djece iz svih dijelova Hrvatske rukom je nacrtalo željeni poklon koji je Zaklada zajedno s partnerima nastojala i osigurati. Nije bilo lako prolaziti kroz sve želje, djeca su poželjela od lutaka likova iz crtanih filmova pa sve do vrlo vrijednih darova koje će odgajatelji Domova koristiti u radu s djecom. No, neka djeca poželjela su obitelj. Ova posljednja želja ujedno je i jedina koju nije lako ostvariti, obitelj koju toliko svi trebamo želja je svih mališana koji se nalaze u brojnim dječjim domovima diljem Hrvatske. Upravo njihov osmijeh i sreća naša su zadaća koju svi zajedno kao društvo trebamo osigurati.

Zaklada Hrvatska za djecu osigurala je tekst slikovnice kojega je u velikom djelu napisala djelatnica Zaklade, Ozrenka Čolić, dok se za vizualnu atraktivnost pobrinuo Studio Sudar. Atraktivno ruho slikovnice zasluga je Print Boutique Cerovski, a snažne ilustracije unutar slikovnice djelo su jedne od najeminentnijih hrvatskih dizajnerica i ilustratorica Booboo Tannenbaum, koja se potrudila svojim ilustracijama dati dušu snažnoj poruci koju slikovnica prenosi.

Poklone koji su osigurali brojni pojedinci i pravni subjekti ovih su dana podijeljeni djeci u domovima. Posebno veselo bilo je u splitskom Dječjem domu Maestral u kojem je v.d. upraviteljica Zaklade Renata Gubić sa splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom te ravnateljicom doma Maestral Veronikom Perić i ravnateljicom udruge Lastavica Danijelom Jelić uručila poklone mališanima.

"Vidjeti osmijeh na licima mališana ispunjava i daje nam zadatak da nastavimo svakodnevno voditi sve veću brigu za njihovo sretno i zdravo odrastanje. Zadatak je Zaklade pomoći djeci kako bi stasala u plemenite i obrazovane pojedince koji će biti na ponos našem društvu. Zahvaljujem svima te pozivam sve pojedince i pravne subjekte da nas podrže i u daljnjem radu!" - izjavila je Renata Gubić, v. d. upraviteljica Zaklade.

Zakladu Hrvatska za djecu osnovala je Republika Hrvatska, kako bi samostalno i s partnerima prepoznali, aktivno podržali i kontinuirano promovirali prava i prilike djece na individualni razvoj te doprinijeli ostvarivanju izvrsnosti i napretka u njihovom životu.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!