„3DEXPERIENCE STEM Lab“ na Tehničkom fakultetu u Rijeci opremljen najmodernijim tehnologijama

Vijesti

Natrag na Vijesti

„3DEXPERIENCE STEM Lab“ na Tehničkom fakultetu u Rijeci opremljen najmodernijim tehnologijama

Foto: CADCAM

06. listopada 2017. godine na Tehničkom fakuletu u Rijeci povodom potpisivanja sporazuma o osnivanju 3DEXPERIENCE STEM Lab-a između Fakulteta te tvrtki AITAC i CADCAM Grupe održat će se prigodan program prezentacija i prikazi CAD mogućnosti 3DEXPERIENCE platforme, koji počinje u 10:15 sati u prizemlju Fakulteta (prostorija P1).

Uz svečano otvaranja 3DEXPERIENCE STEM Lab-a, opremljenog najmodernijom tehnologijom za konstruiranje, održat će se niz prezentacija i prikazi CAD mogućnosti nove 3DEXPERIENCE platforme u integraciji s računalnom opremom (virtualna stvarnost, rješenje Marine&Offshore namijenjeno brodogradnji). Otvaranje 3DEXPERIENCE STEM Lab-a predviđeno je za 10:15 sati na II.katu Fakulteta u prostoriji U11.

Svi posjetitelji 3DEXPERIENCE STEM Lab-a moći će isprobati novu platformu uz stručno vodstvo, s HTC Vive uređajem za virtualnu stvarnost zakoračiti u unutrašnjost najsloženijih sklopova na 3DEXPERIENCE platformi te upoznati humanoidnog robota Poppy kojeg su napravili studenti pomoću 3DEXPERIENCE platforme i tehnologije 3D printanja.

Kroz partnersku suradnju s tvrtkama AITAC i CADCAM Grupom, Fakultetu se na razdoblje od 10 godina osiguravaju akademske licence nove 3DEXPERIENCE platforme za konstruiranje i razvoj proizvoda. Opremanje 3DEXPERIENCE STEM Lab-a sveobuhvatnom poslovnom platformom koja objedinjuje razne brandove i rješenja tvrtke Dassault Systemes, koju zastupa CADCAM Grupa, studentima Tehničkog fakuleteta omogućeno je da idu u korak s razvojem tehnologija za konstruiranje i razvoj proizvoda. Tvrtka AITAC, koja se primarno bavi projektiranjem u brodogradnji i pružanjem konzultatnskih usluga iz područja implementacije 3DEXPERIENCE rješenja za potrebe brodogradnje, aktivno koristi ista rješenja u svakodnevnom poslovanju. Kroz ovaj projekt cilj im je privući studente da prošire svoja znanja s novim tehnologijama kako bi postali konkuretniji na tržištu rada, ali i bolji kandidati za potencijalna nova radna mjesta u AITAC-u.

Osim CAD funkcionalnosti za 3D konstruiranje, 3DEXPERIENCE platforma omogućuje integraciju svih procesa i podataka tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda u informacijsko okruženje s precizno definiranim ulogama i ovlastima korisnika, aplikacije za 3D konstruiranje, modeliranje i simulacije, kao i aplikacije za inteligentno upravljanje podatcima tj. pretraživanje i sistematizaciju podataka. Povezuje inženjere, projektante, dizajnere, menadžere, marketing, prodaju te druge odjele i lokacije u integrirano kolaborativno okruženje.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!