Agrolaguna prisutna na 11th Northeast Asia Expo Changchun

Vijesti

Natrag na Vijesti

Agrolaguna prisutna na 11th Northeast Asia Expo Changchun

Foto:

Agrolaguna po prvi je puta sudjelovala na 11th Northeast Asia Expo Changchun koji se održao od 1.9.-5.9. u kineskom gradu Changchun.

Predstavnici Agrolagune, direktor Veljko Ostojić i Sabina Salamun boravili su tjedan dana u Narodnoj Republici Kini, na poziv organizatora Investicijskog i trgovinskog sajma u gradu Changchunu (11thChina-Northeast Asia Expo) koji se održava od 1. do 5. rujna, te na poziv čelnika provincije Jilin u čijem se glavnom gradu sajam održava. Provincija Jilin nalazi na samom sjeveroistoku Kine te broji oko 30 milijuna stanovnika.

Cilj putovanja je prezentacija i promocija istarskih autohtonih proizvoda i domaćih brandova poput vina Vina Laguna, istarskih sireva Špin te ekstra djevičanskih maslinovih ulja Ol Istria, početak poslovnih suradnji na području gospodarstva i izvoznih aktivnosti te je iz tog razloga održano više potencijalnih poslovnih sastanka.

Između brojnih izlagača iz 130 zemalja nalazi se i Hrvatska koja u multinacionalnom ozračju ovog sajma koji se organizira svake druge godine traži svoj put u turizmu i plasmanu domaćih eno-gastronomskih proizvoda. Na uglednoj manifestaciji koja na čak 63.000 kvadrata okuplja predstavnike 500 kompanija u devet paviljona, gostuje i 922 političara.

Sve hrvatske tvrtke na sajmu okuplja Hrvatsko-kineski kulturni centar na čelu s gospođom Liu Liying.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!