Banka KentBank u prvih šest mjeseci 2017. ostvarila dobit od 4,4 milijuna kuna

Vijesti

Natrag na Vijesti

Banka KentBank u prvih šest mjeseci 2017. ostvarila dobit od 4,4 milijuna kuna

Foto:

Zagreb, 30. kolovoza 2017. godine - KentBank je u prvoj polovici 2017. godine nastavila trend ostvarenja pozitivnih rezultata, koji je započela ostvarivati još u 2015. godini, te je tako dobit u prvih šest mjeseci 2017. godine iznosila 4,4 milijuna HRK.

U prvoj polovici 2017. godine ostvaren je rast kredita od 8% što je pridonijelo rastu kamatnih prihoda te je također ostvaren rast neto kamatnih prihoda za 18% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tijekom ove godine posebna pozornost usmjerena je na povećanje prihoda od provizija i naknada, s naglaskom na razvoj novih proizvoda i usluga. Tim je pristupom neto prihod od provizija i naknada povećan za 31% u odnosu na prvu polovicu 2016. godine.

Gospodin Ivo Bilić, Predsjednik Uprave KentBank, izjavio je: „U kolovozu smo uspješno uveli mobilno bankarstvo m-Kent. Riječ je o modernoj, vrlo funkcionalnoj i intuitivnoj usluzi. Novosti su: jedinstvena platforma za građane i poslovne subjekte, mogućnost podjele transakcije na rate, prijava otiskom prsta, ugovaranje štednje, skeniranje 2d bar code ili cijele uplatnice, kupnju bonova i mnoge druge.“

KentBank u 2017. godini dodatno je unaprijedila postojeću uslugu internet bankarstva i time osigurala svojim klijentima jednostavno, brzo i sigurno upravljanje financijama putem obje usluge, e-Kent i m-Kent.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!