Valamar u Poreču uveo moderan sustav za automatsko iznajmljivanje bicikala

Vijesti

Natrag na Vijesti

Valamar u Poreču uveo moderan sustav za automatsko iznajmljivanje bicikala

Foto:

Poreč, 30. 6. 2017. - Ispred hotela Valamar Riviera u Poreču predstavljen je moderan sustav za automatsko iznajmljivanje bicikala pod imenom Poreč Bike Share. Radi se o jedinstvenom modelu usluge koja će građanima i gostima Poreča omogućiti jednostavan, brz i povoljan oblik prijevoza u gradu. U Poreču će ljubiteljima vožnje biciklom na raspolaganju u 2017. godini biti 35 električnih i 35 mehaničkih bicikala, raspoređenih na 5 stanica na kojima svi zainteresirani mogu jednostavno preuzeti i ostaviti bicikle.

Valamarova investicija vrijedna više od milijun kuna, realizirana je u suradnji sa Sustavom javnih bicikala d.o.o. licenciranim nextbike partnerom poznatim širom Europe.

Usluga je dostupna u opciji plaćanja vožnje po satu po cijeni već od 10 kn. Osnovni tjedni paket iznosi 79 kuna za 7 dana, a godišnja premium članarina iznosi 199 kuna.

Valamar je za građane s prebivalištem na području grada Poreča osigurao posebnu pogodnost odnosno 50% popusta na premium godišnji paket, tako da će cijena za njih iznositi 99 kuna, a imati će i neograničen broj besplatnih vožnji u trajanju do 30 minuta.

Vjerujem da razvojem biciklističke infrastrukture i bike manifestacija destinacija dobiva dodanu vrijednost, a Poreč Bike Share usluga zasigurno obogaćuje ne samo turističku ponudu nego i kvalitetu života svih građana Poreča. Ovaj projekt prati svjetske trendove a ujedno je i potvrda strateške orijentacije Valamara u smjeru uvođenja niza inovativnih usluga.” – istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Poreč Bike Share jedan nam je od najvažnijih projekata nakon prve četiri godine poslovanja. Poreč je jedna od perjanica hrvatskog turizma, a u kontekstu cikloturizma, izrazito razvijena domaća cikloturistička destinacija. Zbog toga nam je iznimno drago što upravo ovdje u suradnji s Valamar Rivierom pokrećemo nextbike sustav,” zaključio je Krešimir Dvorski, direktor kompanije Sustav javnih bicikala d.o.o.

Registraciju i plaćanje putem kreditnih ili debitnih kartica moguće je izvršiti na terminalima svake pojedine stanice, kao i putem mobilne aplikacije ili web stranice www.porecbikeshare.com.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!