Želja za vježbanjem postoji, ali energije vam manjka? Provjerite razinu vitamina!

Vijesti

Natrag na Vijesti

Želja za vježbanjem postoji, ali energije vam manjka? Provjerite razinu vitamina!

Foto:

Iako stručnjaci redovito upozoravaju na važnost redovne tjelovježbe i pravilne prehrane, briga o zdravlju često bude potisnuta u drugi plan. Stoga je ove subote održan Fitness dan, koji je donio niz predavanja i organiziranih grupa za vježbanje pod iskusnim okom vrhunskih fitness trenera i nutricionista. Posebno živo bilo je u Jana Vitamin kutku, u kojem su okupljeni imali priliku na licu mjesta izmjeriti razinu vitamina uz pomoć uređaja Vitastiq. Ovaj uređaj uz pomoć pametnog telefona metodom elektro-akupunkture na brz i jednostavan način donosi precizne podatke o razini vitamina i minerala u tijelu.

Svima zainteresiranima pažljivo je izmjerena razina minerala – magnezija i cinka, te vitamina C i B skupine, ključnih u održavanju dobre fizičke forme. Nakon dobivenih rezultata ispitanici su bili nagrađeni prigodnim poklonom – bočicama Jane Vitamin – kao podjednako ukusnim i praktičnim rješenjem za detektirano pomanjkanje vitamina i minerala. Ispitanicima s manjkom minerala magnezija ili vitamina B uručene su bočice Jane vitamin activity okusa jabuke i maline, čija kombinacija vitamina B3, B5 i B6 te magnezija ima iznimno važan učinak na bolju funkciju mišića i proizvodnju energije, ali i smanjenje umora i iscrpljenosti. Ispitanici s manjkom minerala cinka ili vitamina C dobili su bočice Jane vitamin immuno, koja uz okus limuna donosi i dobrodošlu kombinaciju vitamina B6 i B12 te cinka za pomoć pri održavanju funkcija imunološkog sustava te poboljšanu apsorpciju željeza. Ovo je posebice važno za pripadnice ljepšeg spola koje se redovito bave tjelesnom aktivnošću.

Osim uručenih bočica, ispitanici su kroz predavanje nutricionistice Mašenjke Katić dobili i niz savjeta kako što bolje nadoknaditi vitamine koji im nedostaju te preporuke za unos tekućine, vitamina i minerala kod tjelesne aktivnosti. Na putu do zdravlja i željenog izgleda redovna tjelovježba i pravilna prehrana neizbježno su povezani, stoga Jana Vitamin uz svoj sastav i redovnu hidraciju donosi višestruke prednosti.

Uz naše brojne sugrađane, zanimljiva aktivacija i vesela atmosfera u Janin su kutak privukli i glumicu Anu Gruicu te fitness trenere Marija Valentića, Asju Petersen i Mariju Andrijašević, koji su se i sami podvrgnuli mjerenju. Nakon dobivenih rezultata, uz osmijeh su se složili da je Jana Vitamin uistinu praktično rješenje za unos potrebnih vitamina i minerala, ali i za suočavanje s ljetnim vrućinama. Od bočica od 0,5 L do novog obiteljskog pakiranja od 1,5 L, Jana Vitamin boravak u prirodi i bavljenje fizičkim aktivnostima čini još bezbrižnijim i ugodnijim.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!