Otvoren Ekosen salon u Zagrebu: grijanje nove generacije konačno u Hrvatskoj

Vijesti

Natrag na Vijesti

Otvoren Ekosen salon u Zagrebu: grijanje nove generacije konačno u Hrvatskoj

Foto:

Zagreb, lipanj 2017. – Ekosen, tvrtka u vlasništvu slovenskog inovatora Aleša Babiča, otvorila je prodajni salon u Zagrebu čime je domaće tržište grijanja dobilo zanimljivog novog igrača. Riječ je o patentiranom sustavu grijanja koje počiva na infracrvenoj tehnologiji te nudi brojne prednosti u odnosu na konvencionalne načine grijanja u što će se potencijalni kupci moći uvjeriti u Ekosen prodajnom salonu na Samoborskoj cesti 147 u Zgrebu. IR tehnologija je ekonomičnija i učinkovitija od ostalih vrsta grijanja, pogodna je za prostore stambene i industrijske namjene, a nudi smanjenje troškova od 35 posto (plinsko grijanje) pa do 65 posto kada je riječ o grijanju na lož ulje.

Kako djeluju paneli IR SUNLIFE?

Grijaći IR paneli SUNLIFE pretvaraju gotovo 100 % električne energije u toplinu koju predmeti apsorbiraju putem energije infracrvenih valova i odašilju je natrag u obliku topline, koja se djelomično prenosi u zrak, a djelomično na predmete u okolini. Dakle IR valovi ne griju zrak kao uobičajeni sistemi grijanja, već pretvaraju prostor u jedan veliki niskotemperaturni radijator. Učinkovitost IR panela može se dodatno pojačati uporabom termokeramičkog premaza THERMOSUN, koji istovremeno rješava problem vlage i plijesni u prostoru te se postiže ugodna toplina.

Odaberite ugodnije i zdravije grijanje

Zahvaljujući drukčijem načinu prijenosa topline u prostor IR SUNLIFE grijaći paneli ne isušuju zrak i ne kovitlaju ga. Zbog toga se ne podiže prašina, što je naročito važno za osobe koje su alergične na prašinu te osobe koje imaju respiratorne probleme. Spomenute prednosti IR tehnologije u zdravstvu se koriste desetljećima, pa su tako inkubatori često opremljeni infracrvenim sustavima koji novorođenčadi pružaju ugodnu i zdravu toplinu. IR ploče je za razliku od radijatora jednostavno čistiti što ih čini higijenski prihvatljivijima, a toplina koju proizvode je vrlo ugodna za životinje.

Kontrola troškova

IR paneli su financijski pristupačni jer je moguće investirati korak po korak, odnosno prostoriju po prostoriju tempom koji svatko može odrediti u skladu s vlastitim financijskim mogućnostima. Budući da ložionica, kotlovnica ni dimnjak nisu potrebni, početna investicija je znatno niža u usporedbi s drugim sustavima za grijanje. Cijena struje je stabilna na dulji period što također otvara mogućnost za uštede, a dodatnu kontrolu grijanja pruža regulator grijanja IR Sun koji potpuno mijenja djelovanje IR ogrjevnih sistema. IR Sun regulator štedi 30 posto električne energije u usporedbi s klasičnim grijanjem, a upravljanje i nadzor sustavom je mogućem putem aplikacije na pametnom telefonu.

Vrlo širok spektar primjene

IR Paneli SUNLIFE prikladni su za domaćinstva, poslovne prostore, restorane i hotele te veće objekte kao što su sportske dvorane, radionice, wellness centri itd. Moguće je opremiti i objekte sa slabom izolacijom ili prostore koje je potrebno brzo zagrijati kao što su terase i balkoni. Svoju primjenu nalaze i u poljoprivredi, budući da IR toplina povoljno utječe na rast biljaka, ugodna je životinjama, a zahvaljujući već spomenutom manjem kruženju prašine smanjena je i mogućnost obolijevanja stajskih životinja. U građevini je često potrebno čekati da se prije nastavka rada neka površina osuši što uzrokuje zastoje u radu, pa vrijedi istaknuti da je s IR panelima SUNLIFE SUN isušivanje efikasan postupak te je primjeren i za osjetljivije površine i predmete poput antiknog drvenog namještaja, slika i sl. Sistem za isušivanje s panelima SUNLIFE, pored ekološke prihvatljivosti odlikuje i brzina; betonske su površine u pravilu suhe u roku od 48 do 72 sata, a drvene od 24 do 48 sati.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!