Sustav javnih bicikala u Metkoviću!

Vijesti

Natrag na Vijesti

Sustav javnih bicikala u Metkoviću!

Foto:

U četiri godine rada nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj pokrenut je u 12 gradova. Mreži nextbike gradova danas se pridružio i centar doline Neretve koji je kroz povijest bio poznat kao Narona, naselje smješteno na granici dvaju svijetova. Od danas Metkovci i turisti mogu uživati u cjenovno najpovoljnijem, najzelenijem i najzdravijem obliku javnog prijevoza koji krijepi tijelo i dušu. Riječ je o projektu koji je u potpunosti u skladu s direktivama Europske unije te vizijom i planovima Gradske uprave vezanim uz održivi razvoj. Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj već sada broji 20.000 registriranih korisnika koji su ga prepoznali kao najpametniji gradski prijevoz. Nextbike značajno smanjuje emisiju štetnih plinova, buku, prometne gužve i probleme s parkiranjem. Bicikliranje pozitivno utječe na psihofizičko zdravlje svih korisnika, što može potvrditi svatko tko barem ponekad biciklira. Integrirani javni prijevoz budućnost je koja već sada stiže u Hrvatsku. Koristite autobus, vlak, automobil i bicikl i otkrijte čari kombiniranog prijevoza.

Javni su bicikli sve popularniji oblik prijevoza u 12 hrvatskih gradova i općina: Zagrebu, Karlovcu, Gospiću, Brinju, Slavonskom Brodu, Ivanić Gradu, Velikoj Gorici, Sisku, Zadru, Šibeniku, Makarskoj, pa čak i na otoku Lastovu. Tom se društvu danas pridružo i grad Metković, a do srpnja ove godine još 2 nova grada uvode nextbike sustav javnih bicikala. Nakon službenog predstavljanja projekta slijedila je probna vožnja javnim biciklima, a nazočni su bili oduševljeni performansama bicikala i besplatnom mobilnom aplikacijom za brz i jednostavan najam.

Poznati Metkovci o projektu

„Ovakav sustav aktivno koristim po Njemačkoj i drago mi je da je konačno stigao u naš grad. Dolina Neretve i naše okruženje to definitivno zaslužuje. Razgled grada, muzeja Narone, vožnja uz Neretvu i samo taj osjećaj slobode pri vožnji biciklom su nešto što našim gostima daje puno ljepši i direktniji doživljaj našeg kraja. A za domaće još bolje jer će se riješiti barem jedan manji dio prometnih problema, buke i gužvi, a o zaštiti okoliša da i ne govorimo. Važno je samo da se nastavi raditi u tom smjeru jer svaka mjera sama za sebe ne može donijeti čuda, ali ako se potrudimo svi zajedno da ovome gradu donesemo boljitak, sigurno će uz ostale mjere u gradu i sustav javnih bicikala donijeti rezultate koji se od njega očekuju. Ju hejMetković!“ izjavio je Hrvoje Batinović.

Što je nextbike?

Nextbike građanima, studentima i turistima omogućava najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz, a jednom registrirani korisnik za samo 79 kuna godišnje članarine nextbike bicikle može koristiti u više od 120 gradova u svijetu! Nextbike spremno čeka nove gradove i tvrtke koji ulažu u održivu mobilnost i kontinuirano ulaže u nove tehnologije i unapređenje korisničkog isukstva. Kako bi se osjećali sigurnije u prometu, Nextbike u suradnji s drugom Sigurnost u prometu, Fakultetom prometnih znanosti i Crvenim križom svake godine organizira nekoliko škola bicikliranja te potiče gradove na unapređenje biciklističke infrastrukture.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!