Svega 12% ispitanika preferiralo bi CroKarticu u odnosu na isplatu regresa

Vijesti

Natrag na Vijesti

Svega 12% ispitanika preferiralo bi CroKarticu u odnosu na isplatu regresa

Foto:

Ministarstvo turizma najavilo je uvođenje CroKartice, a riječ je o prijedlogu na kojem se još uvijek radi. Što građani misle o ideji da CroKartica zamijeni regres, MojPosao je istražio u anketi provedenoj na više od 1300 ispitanika.

Velika većina ispitanika, njih 83%, preferirala bi regres, odnosno novac koji mogu potrošiti kako sami žele. Uglavnom je riječ o ispitanicima koji godišnji odmor planiraju provoditi u inozemstvu ili im novac treba za podmirenje osnovnih životnih troškova, a ne za ljetovanje.

„Naravno da bi bio bolji novac nego kartica koju mogu koristiti samo u Lijepoj Našoj, a ne u inozemstvu“, kaže jedan ispitanik.

CroKarticom se ne mogu platiti režije" i "svatko ima pravo trošiti svoj novac kako želi i u državi u kojoj želi", još su neki od komentara ispitanika.

„Djelomično sam financirao studij radom na četiri ljetne sezone, a sad se po završetku studija vraćam i na petu sezonu da financiram odlazak iz Hrvatske“, kaže jedan od ispitanika.

Da je CroKartica dobar model i za poslodavca i za zaposlenika, smatra 12% ispitanika. Ovi ispitanici smatraju kako je riječ o dobrom modelu za "poticanje domaćeg gospodarstva".

„Za male ljude ovo je super stvar. Gledajući svoju obitelj. Kad bi dobili priliku, odveli bi najmlađu sestru na more. Ovako, dobiju samo gotovinu i niti jednom nisu nigdje otputovali niti se opustili“, kaže jedan ispitanik. Drugi dodaje: „Mnogima je teško odvojiti novac sa strane za odmor, a ovo je idealna prilika da si to svi priušte, jer novac je već na njihovoj kartici. Njihovo je samo da odluče kada će i gdje ići.“

Svega 5% ispitanika kaže da im je svejedno hoće li dobiti regres ili CroKarticu.

„Idealna bi bila mogućnost izbora, na primjer, da zaposlenik može odlučiti želi li 1100 kuna regres ili 1500 kuna na CroKartici“, smatra jedan ispitanik.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!