Stvaranje digitalno konkurentne zemlje glavna tema Središnje svečanosti konferencije WinDays17

Vijesti

Natrag na Vijesti

Stvaranje digitalno konkurentne zemlje glavna tema Središnje svečanosti konferencije WinDays17

Foto:

ZAGREB, 18. travnja, 2017. – Tijekom konferencije MicrosoftWinDays17tradicionalno će se održati Središnja svečanost kao centralno konferencijsko događanje koje okuplja sudionike Business i Technology dijela konferencije i to u srijedu, 26. travnja u popodnevnim satima u sportskoj dvorani hotela Diamant u Poreču. Na svečanosti će uz Lejlu Zukić-Krivdić, direktoricu Microsofta za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu govoriti i Don Grantham, direktor Microsofta za Centralnu i istočnu Europu, regiju koja unutar Microsofta obuhvaća čak 33 zemlje. S obzirom da je tema Konferencije digitalna transformacija, oni će svoja izlaganja temeljiti upravo na primjerima s lokalnih i drugih europskih tržišta. Don Grantham, će publici približiti vrijednost moderne tehnologije te načine kako ona može pomoći tvrtkama i vladama da stvaraju inovacije kako bi bile uspješne u budućnosti kao i kakav će učinak digitalna transformacija imati na dugoročni gospodarski rast Republike Hrvatske, te na njezinu konkurentnost i tržište rada. Govorit će i o promjenama koje je u protekle dvije godine doživjela tvrtka Microsoft koja je također transformirana te je time stvorena jedna nova korporativna kultura.

Kao što je već najavljeno, nakon Središnje svečanosti će nastupiti Miles Hilton Barber, jedan od najpoznatijih motivacijskih govornika na svijetu kako bi motivirao sudionike na promjene. Govorit će kako su potencijali za promjenu prvenstveno u nama, a ne u našem okruženju što je zorno pokazao nizom postavljenih rekorda ekstermne izdržljivosti i bez obzira na činjenicu što je u mladosti izgubio vid.

Nakon predavanja Hilton Barbera, održat će se Technology Keynote, a vodit će ga Igor Pavleković, direktor WinDays Technology konferencije koji će se dotaknuti glavnih tema Konferencije: informacijska sigurnost, digitalna transformacija i softver otvorenog koda te najaviti razne formate izlaganja poput demonstracija, predavanja i okruglih stolova, uz prisustvovanje atraktivnih sugovornika i sudionika.

Tijekom svečanosti će također biti predana donacija ovogodišnje WinDays17 humanitarne akcije koja je namijenjena štićenicima Dječjeg doma Ruža Petrović iz Pule kojoj je cilj bio ispuniti želje i prikupiti darove za 36 štićenika. Više o načinu prikupljanja stvari za djecu može se naći ovdje.

WinDays Technology konferencija donosi brojna zanimljiva predavanja na temu tehnologije otvorenog koda i poslovanja u oblaku, a o tome će govoriti i predstavnici najvećeg svjetskog open source providera, tvrtke Red Hat. Red Hat nudi Linux kao OS, te već dugi niz godina surađuje s Microsoftom kako bi njihova rješenja bila podržana na Azure i Windows Server Hyper-V platformama.

Uz brojna već najavljena predavanja potvrđeno je i predavanje Mislava Balkovića iz Algebre “Obrazovanje kakvo trebamo i zaslužujemo – Hrvatska 2020.“ tijekom kojeg ćemo dobiti pregled prošlih uspješnih i neuspješnih reformi. Također bit će prikazano gdje se hrvatsko obrazovanje nalazi danas te koji su koraci potrebni kako bismo do 2020. imali obrazovanje kakvo zaslužujemo. Marijan Lalić iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva održat će predavanje “Kako država potiče stvaranje digitalno konkurentnih tvrtki?“ u sklopu kojeg će govoriti o tome što država čini već sada ili namjerava poduzeti da stvori okruženje koje podržava stvaranje digitalno konkurentnih tvrtki. Draženko Kopljar, član Uprave PBZ će kroz predavanjeStvarati ili uvesti pametne vještine“ govoriti o obrazovnom sustavu i poslovnom okruženju koji stvaraju i razvijaju specijaliste i stručnjake te o tome kako stručnjake možemo zadržati.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!